Maj

Jag älskar att det är varmare ute. Våren och sommaren är min favvo-årstid medans hösten och vintern innehåller mest favvo-aktiviteter. Jag älskar sol & värme och hade det inte varit för alla jakter under hösten och vintern så hade jag nog mest varit inomhus under den kallare årstiden.
Dagar när det är som varmast tränas hundarna tidigt på morgonen/förmiddagen eller så tränar vi vatten. Det är lyx att vissa dagar kunna välja när de ska tränas.
Korna är ute och det årliga kosläppet gör mig väldigt glad. Att få se korna bli alldeles spralliga och de gulliga kalvarna upptäcka den stora världen för första gången är liksom något speciellt.

Och vad vore vår & sommar på landet i Småland utan rödfärg? Det är såklart en hel del som ska målas även i år, bland annat lite hundkoja som Abbott har designat om lite genom att prova äta på den lite här och där. Igår ville Abbott bestämt vara med och måla och kom och la sig intill den nymålade väggen och tittade på mig med de där allra gulligaste ögonen och krävde lite kärlek. Det kan man liksom inte säga nej till och vad gör egenligen lite rödfärg på den vita pälsen och lite vita hundhår på den röda kojan när man får lite kärlek i utbyte?

Chess & Bonnie

Chess va tänkt att få ett framtida yrke som specialsökshund, men tyvärr va han inte tillräckligt miljöstark och kunde låsa sig lite i obekväma situationer så han har fått flytta tillbaka hem till oss i Småland och har varit med i 2,5 vecka. Det har tagit lite tid för honom att bli bekväm med alla tikar och hundar i laget, men det finns hopp om att han snart är lika stökig och brötig som sina syskon. Han fick häromdagen flytta ut till hundgården och får till en början hänga på tiksidan tillsammans med Chins eller med Bonnie.
Jag tror på lilla fina Chess, igår la han till med världens finaste och ett väldigt intensivt sök efter en tennisboll. Lyckan va dock kort för när han hittade den sprang han iväg åt andra hållet och pissade. Haha, nåja.. det löser sig snart och vi har precis påbörjat avlämningsträningen.

I början av juni har ungdomarna tid bokad för HD&ED röntgen och därefter ska någon av dem flytta (jag vet inte ännu vem av dem).
Är det någon som känner någon som letar efter en 1-årig springer spaniel så har jag någon som gärna vill hitta ett eget hem.
De vill framförallt jaga och gärna även starta på jaktprov.

Aili, Ai Limes Arizona

Aili har fått sina första vattenapporter och när hon igår simmade hemåt med en dummy och hade blivit alldeles gul under hakan av allt pollen på vattenytan, då fick jag en sån där Yrsa-känsla ♡ Att man kan sakna en hund så mycket, det är hjärtekrossande.
Yrsa & jag tränade väldigt mycket vatten tillsammans, jag älskar att träna vatten och vi spenderade orimligt många timmar vid olika vatten häromkring med att träna dirigeringar, det va så galet roligt att tillsammans upptäcka nya fina vatten att träna i.
Jag saknar de där dagarna.
När Aili igår kom simmandes och såg ut som en kopia på Yrsa som på slutet va grå om nosen kom det väldigt mycket tårar. Jag saknar Yrsa något enormt, varenda dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.