Höst

Hösten är lite av en favvotid. Jag älskar att spendera alldeles för många dagar på jakt tillsammans med mina hundar. Det ger en sån kick när träningen börjar fungera även där och det är så galet roligt att få se hundarna utvecklas dag efter dag.
För några dagar sedan gick Chins katastrof, men igår hade vi ett moment igen. Det går lite upp och ner. Det är liksom en obeskrivlig känsla när det funkar att vända ifrån allt hunden har sett och istället skicka på en skadad på ett annat håll. När det går sådär plätt-lätt, så gör det alla timmar med träning så värt.

Hösten är också en velig tid för mig. Jag har så otroligt svårt för att bestämma mig. Det är spanielsäsong, ska jag anmäla till prov, eller inte? Är hundarna redo eller behöver de lite mer träning? Något som oxå tar emot.. är att det under de flesta dagarna för spanielprov, blir en jaktdag mindre för mina hundar.
Velar och funderar på om jag ska anmäla Clyde till ett eller två öppenklassprov. Man vet ju hur hårfin gränsen mellan succé och fiasko är med de där spanielhundarna. Om jag anmäler honom till två prov, blir det inget prov i segrarklass för Bonnie. Jag velar.

Clyde är iallafall anmäld till ett spanielprov i UK om två veckor. Det känns ganska riskfritt med tanke på att jag inte är medlem i klubben och medlemmar har förtur i lottning. Vi har dessutom tre tikar som ska med på resan som inte har börjat löpa än så vi får se när de tänker att det är dags att komma igång med löp. Blir det tikar i höglöp under resan, får nog Clyde stanna hemma.

Lilla Lemon ögonlystes igår, Ua. Han skötte sig alldeles utmärkt och satt helt blick still medans han blev kollad två gånger då det även va en som va under utbildning till ögonlysare som skulle kika.
Jag väntar även på resultat från DNA test på Chins & Lemon. De håller en nervöst uppdaterad ifrån labbet genom att skicka delrapporter lite då och då.

Hoppas att även du har fina höstdagar!

favoritperson

Leave a Reply

Your email address will not be published.