Fredag

I veckan har det varit fullt upp. Datorjobb har varvats med ladugården, vårbruk och hundträning, både för mina egna och för andra ekipage. Mina egna har inte hunnits med fullt så mycket som jag önskat, men så är det alltid på våren för min del. De är väldigt nöjda med att ha fritid tillsammans istället och bara göra vad de själva känner för. De yngre gör att det blir lite högre tempo, de gillar att springa, medans Yrsa, Ivy och Bonnie gärna hänger närmre mig, äter hellre diverse saker och rullar sig istället för att springa snabbt. Walter har faktiskt oxå lugnat sig lite, han springer inte fullt lika mycket som han har gjort. Det ska bli väldigt intressant att se hur Walter blir när Roy flyttar hem igen.
Så imponerad över alla mina hundar (nåja, kanske inte Essie alltid då, henne får man ofta påminna att det faktiskt inte är en rolig lek att äta upp sina kamrater), nu har de ju träffat Roy endel innan, men när jag stal honom hem så finner de sig i det allihopa och bara “jaha, han hänger med oss nu”. Mest imponerad är jag över Walter, som ju va himla dryg för några månader sen. Men nu så är de helt okej med varandras sällskap. Det är så underbart att ha sånna hundar, som faktiskt inte har några problem med att få in andra hundar i flocken, i bilen, i träningen eller vart som helst.

Den här är så underbar

Nog för att det inte blivit så mycket hundträning, men visst har de tränats endel.
Chins är bara SÅ KUL att träna och det är helt underbart! Det är klart att det inte alltid går fläckfritt, men hon är snabb, gillar att apportera, mjuk och lyhörd, samtidigt som hon har ett bra självförtroende. Hon blir inte det minsta upprörd när jag säger att hon gör fel, utan hon kavlar upp ärmarna och provar igen.
Vi har tagit det långsamt i träningen av olika anledningar, men jag tror inte att det är helt fel för hennes del att hon har fått vara valp lite längre.
Ser fram emot sommar och massor av timmar träning tillsammans med henne och sedan ser jag verkligen, verkligen fram emot framtiden när all tid på basic-träning är förbi.

Så underbart när det kommer sånna här gulliga till världen.
Träning med tre

Boysen fick lite sökträning de sista soltimmarna häromkvällen. Walter och Roy fick storsök och Clyde fick träna spanielsök. Walter stressar ju tyvärr upp sig lite av allt och tappar sin hjärna, men hade då inga problem att söka tillsammans med Roy, framsteg!

Igår var det torsdag och jaktlydnad. Himla kul (eller egentligen jättetråkigt), men så nyttig träning! Det blir såklart lite roligare med bra sällskap. Hundarna har ju mycket de ska lära sig inom apportering, men för mig är det helt oviktigt om inte hunden funkar vid sidan. Varför ska jag då lägga massor av timmar på träning när jag kan åka ut på dåligt fotgående eller att hunden inte är stadig på ett prov eller en tävling? Allt kan såklart hända med lite tävlingsnerver, men jag vill inte hamna i en prov/tävlingssituation och inte vara säker på att min hund är lugn och stadig vid sidan.

Chins tycker iallafall att det är en tråkig aktivitet.

Värsta höstvädret ute. Regn och blåst. Vårbruket blir lite pausat då så idag blir det äntligen tid till träning i det måttligt fina vädret!

Leave a Reply

Your email address will not be published.