April

Tänkte idag mellan solsken och snö, “vilket aprilväder” .. Men ja, det är redan är april, hur det är möjligt kan jag inte förstå. På onsdag blir valparna 4 veckor, redan halvtid. Känns som igår som jag satt där på morgonen och väntade på att de skulle komma.

Essie är lite smidigare storlek att ha med som sällskap i traktorn.
Mamma är faktiskt bäst
Några gula hos veterinären

I torsdags var det veterinärtid med tre hundar. Kollade läget med Chins och Roy, Lemon fick veterinärbesiktning inför försäkring m ok stämpel.
På kvällen var det dags för vårens första jaktlydnad. Chins fick vara med och hon skötte sig bra. Det är ju väldans tråkigt att mest bara gå fot, om vi frågar henne, men väldigt nyttigt om vi frågar mig.

Lemon & Roy

Var och kollade läget vid skogsmaskinerna med två labradorer som sällskap. Lemon har inte fått öva så jättemycket på sitt, stanna kvar. Men det blir lite enklare när man har sällskap av någon annan som sitter med som sällskap.

Röd tik

Helgen har gått i ett. Kalle kom i torsdags kväll. I fredags var det firande för min mor som fyllde 60 år.

Motion för laget

I lördags så började dagen med en cykelrunda med nästan hela laget (minus Essie och Lemon då såklart som inte har vuxit tillräckligt än och Yrsa som va på apporteringsuppdrag med min syster på förmiddagen). Två av dem har precis löpt så de har varit delade på de senaste veckorna. Men höglöpen är förbi så nu kan jag äntligen börja rasta dem tillsammans igen. Längtar så himla mycket tills badsäsongen börjar och det är tillräcklig med temperatur i vattnet för att kunna simträna dem istället. Simträning tycker jag är det allra bästa. Bygger muskler och kondition och det med mindre belastning på lederna än vid travträning på grusvägar.

Duktiga Yrsa

Vi bilade söderut för påsklunch hos Clara & Simon. Så himla gott och trevligt!
Min mor var hemma och kollade till valparna. Så tacksam över alla fina människor som ställer upp och hjälper till med de små!

Kalle gjorde mig lite sällskap vid hundträningen i helgen. Roy fick lite fokus på att sitta still när man sköt apportkastare, han är väldigt snabblärd så efter en stund hade han fattat grejen och även lärt sig att markera skottapporter. Det är lite speciellt om hundarna inte är vana vid det. Walter fick hänga med vid min sida och han skötte sig ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.