Så väldigt glad

Längesen jag skrev sist och det har hänt massor. Hundar tränas och valparna växer, vårbruket har börjat.

Ännu ett vårtecken! Kalvarna är på gång och de är ju bara alldeles urgulliga.
Chins & brorsan Level

Vi fick besök av Chins brorsa en dag! Bra träning tillsammans för de unga stjärnorna.
Kalles Roy har hängt här ett tag så han fick lite träning efter Chins.

Humle

Cajsa och Humle var förbi här en dag och fick lite tips på hur de kan öva på sitt fotgående.

Lemon, Roy och Clyde

Om Lemon får ett dåligt fotgående tänker jag att jag kan skylla på Roy och Clyde. Han är en så himla trevlig hund, den där Lemon, så jag tänker att det nog kanske löser sig.

Essie

Clyde hade tikbesök i förra veckan. Det blir alldeles säkert en fantastisk kombination och jag önskar man hade obegränsat med tid så att jag kunnat ta en valp därifrån!
Bonnie har varit (är fortfarande) på parningsresa. Håller tummarna för spanielpuppisar i sommar!
Hundarna hemma tränas för fullt. Yrsa löper så jag har fått dela lite på laget. Boysen hänger hos mig och tikarna (aka löp-laget) få bo hemma på gården.

I fredags fick jag besök av bästa Johanna som skulle vara valpvakt under helgen. Vi tränade Yrsa och Ivy lite tillsammans innan det blev tacos och rödvin på kvällen. I lördags vaknade jag kl 05.24 i panik och trodde jag hade försovit mig, men nej, fortfarande i tid.
Spännande dag på G! Fixade med valparna, matade och rastade hundar innan jag bilade söderut. På schemat stod det lerduveskytte hela dagen och middag på kvällen tillsammans med härligaste gänget.

Alltså det va helt galet kul och samtidigt så väldigt lärorikt att stå och skjuta så mycket lerduvor en hel dag! Det va ganska precis som en jaktdag, och just det brukar man aldrig träna på, det blir inte helt samma när man står på en bana. Vi var runt på 5 olika platser och sköt. Det började väl lite sisådär men det gick bättre och bättre. Jag slutade väl inte helt på topp, men det kan kanske oxå ha o göra med att man va lite trött efter typ 400 skott och att man då samtidigt hellre fokuserade på de högre och svårare duvorna.
Vi turades om att stå och ladda och att stå och skjuta. Det är helkul att stå och ladda åt någon annan oxå, tävlingsmänniskan i mig ser att det helt klart finns förbättingsmöjligheter i mina kunskaper och färdigheter gällande att ladda om åt andra (i lördags åt Kalle).

B & King

Tror att de här två kommer få världens gulligaste spanielvalpar! Förhoppningsvis blir de små stjärnor oxå.
Så jag hälsade alltså på Bonnie lite innan det blev snabbfix inför middag hos Clara & Simon på kvällen. Supertrevlig kväll och fantastiskt bra mat och efterrätt! Jag va bara lite (eller väldigt) trött efter dagen så vi åkte hem hyfsat tidigt då jag skulle tillbaka till Småland tidigt på söndag morgon då det va jobb inplanerat mellan kl 10-15!
Jag va nog lite hög på endorfiner efter en helt fantastisk lördag och vägen hem kändes väldigt lätt trots att det va tidigt inkl en timme mindre sömn pga tidsändring.

Lemon fick vara med på unghundsgruppen

Lemon fick hänga på unghundsgruppen, Roy fick hålla mig sällskap på jaktlydnaden och öppenträningen. Så alltså en heldag med labradorer vid sidan.
Lemons första träning i grupp. Han är så himla följsam och behaglig att ha med sig. Han tyckte visserligen att det va lite märkligt när de andra fick springa på inkallning och inte han. Men det är heller inte så konstigt att det är märkligt då det va första gången för honom. Han va med och grillade på lunchen i lördags så han fick mingla lite med folk och han skötte sig fantastiskt. Vi har ju annars varit mestadels hemma då jag inte kommer så långt när puppisarna är hemma.
Roy hängde ju på de andra grupperna då löp-laget är kvar på gården (för Walters skull). Han tycker det va måttligt kul att mest gå fot. Kom på när han knallade sitt snabbaste efter en skottapport att han nog aldrig sett en sådan innan. Han har heller inte så mycket erfarenhet av att människan springer efter om man inte stannar när man är olydig. haha gulliga hund. Gillar honom så mycket. Endel hundar fastnar man lite mer för än andra. Det var någon dag för ett tag sedan när han & jag va ute och tränade, jag skulle skicka honom på en linje som det sa “klick”. Kommer fortfarande ihåg just den stunden, den sekunden. Kommer inte ihåg exakt vart det va, men det är en speciell känsla när man liksom bara “Wow, den här är speciell”. Han är väldigt rolig att träna med och för mig som är perfektionist så tycker jag det är ganska skönt att ta ut honom och bara inte behöva bry mig om att han inte gör allting perfekt, han har inte världens bästa fotgående, inte heller världens bästa avlämningar. Men det är kanske heller inte prio ett när hunden är 6 år och under åren ändå har fungerat så som Kalle önskat. Hur som helst, väldigt go hund och jag gillar att jag får stjäla honom lite ibland.

Fina Roy

Kul och bra träning igår, duktiga hundar och duktiga människor!
På torsdag börjar vårens jaktlydnad och i nästa vecka börjar de öppna träningarna och valpkursen. Ser mycket fram emot våren, både med mina egna stjärnor och tillsammans med många andra fina ekipage!

Gullisar!

På tal om att klicka.. Det blir spännande att se vem av tikarna det blir som stannar. Det sa liksom “klick” häromdagen. Men jag tänker att det är orimligt att klicka med en valp som är 2,5 vecka. Det återstår att se. De är iallafall urgulliga! Ögonen är öppna och de börjar gå, tycker de ser ut lite som dinosaurier när de går fram i slowmotion. Imorse när jag slog igen hundgrinden i rummet bredvid så vaknade puppisarna, så nu börjar de visst höra. Det är helt underbart med de där små och jag ser även mycket fram emot att få se de här växa upp och utvecklas tillsammans med sina människor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.