brist på bilder

Skulle varit och kollat status på Fyrans valpar i onsdags kväll, men då Kristin (min syster) skulle göra ett Covid-test bestämde jag mig för att avboka. Jag vet såklart att hundarna inte kan få Corona, men kan det sitta i pälsen som man ju håller på att tar på hela tiden?
Jag velade mycket fram och tillbaka innan jag bestämde mig för att avboka. Fyran är pigg och magen växer så vi hoppas och tror att allt är som det ska.
Jag och laget åkte söderut i onsdags då vi skulle till Line Up på träning igår kl 14. Vet inte om det är rimligt att det ska vara mer snö i skåne än hemma. Fick läst på torsdag morgon att träningen var inställd då det va så mycket snö och skare på det. Tråkigt men förståeligt såklart.
Tog hela mitt lag och även två av Kalles hundar på promenad igår. Walter behöver träna på att umgås med andra boys och de alla skötte sig fint. De har ju alla träffats innan, men det är så himla coolt att alla bara “jaha, nu är vi fler och vi ska promenera ihop”. Essie (terriern) är ju lite på sitt sätt. När hon börjar bli trött så brukar hon hänga någon i halsen eller bita någon i benen.. Vet inte hur länge hon ska försöka med det, för jag säger alltid att nej, det är inte okej. Lemon bara följer med. Han är så himla behaglig och det är intressant med individer och avel. Nog för att de alla är individer, men visst är det skillnad på dem och visst beror det på hur man har avlat. Sånt här är SÅ intressant och jag är nog bara lite nördig.

Det va mycket snö att pulsa i och planen var eg att rundan skulle varit längre, men det hade blivit för långt för de små så vi gjorde den något kortare.
På eftermiddagen blev det lite hundträning. Först ut va Walter, som har vilat i många veckor. Det blev lite närsök, något back och höger och vänster. Vi avslutade även med någon linje och stopp. Han fick ganska mycket fotgående där emellan då vi ställde ut dummysar till Yrsa och Ivy som skulle köra långa dolda linjer.
De gjorde de bra, såklart inte perfekt men det blev bra träning. Ivy blir fortfarande osäker ibland, men det går framåt! På väg tillbaka med dem så ställde jag ut två dolda till Roy.
Innan Roy blev det Chins tur. Vi gjorde närsök, närsök och närsök på en väg. La ut en dummy, blåste närsök och gjorde det många gånger om.
Sedan var det Roys tur. Där är jag petig med fotgåendet. Hans människa har inte varit riktigt lika strikt men då jag ev ska starta honom i vår om tiden räcker till så håller vi på att lära om lite. Han va lite osäker på när jag skulle skicka på de dolda, då jag ju aldrig skickat honom på något dolt innan, men han kom iväg och hittade nummer ett. Den andra dirigeringen vart lite längre och han hamnade lite fel, blåste stopp och jag fick skicka vänster. Kul att han så snabbt lärt sig att stanna på min stoppsignal.
Lemon fick lite egentid och vi bara promenerade lite själva. Spanielerna får vila lite till.

FRK Småland hade årsmöte via Zoom igår! Det funkade bra och det va roligt att få se många som man inte kunnat träffa på länge!
Älskade Yrsa (Il Sano’s Baccara) blev tilldelad Smålands VP för årets Jaktflat!

2014 var hon lite mindre grå om nosen. Il Sano’s Baccara

Idag skulle jag varit upp tidigt, men då jag har sovit dåligt det senaste och va orimligt trött när klockan ringde så blev det sovmorgon. Chins tyckte att sovmorgon va en tråkig och onödig aktivitet, så hon hade hittat lite att arbeta med under tiden. Ni vet sånna här klädnypor, som man hänger tvätt med, precis överallt i tusen bitar. Hon verkar ha lite bävergener i sig och hund är roligt nästan alltid.
Nu blir det promenad med hundarna och två av Kalles hundar får hänga på igen. Idag blir det lite längre och valparna får stanna hemma då de fick hänga på igår. Plusgrader och snö som töar bort! Underbart!

Leave a Reply

Your email address will not be published.