Mars och underbara Måndag

Fina Fyrbenta

Skåne blev snöfritt lite tidigare och redan förra helgen var det barmark på promenad. Det blev endel hundträning och på lördagen blev det lite lerduveskytte med bästa Kalle.
På söndagen kom min syster på besök då hon hade fått sin 25-års present lite för tidigt. Hon skulle få följa med Kalle och skjuta en dovkalv. Vi började med att skjuta lite på skjutbion innan de åkte iväg ut. De lyckades tyvärr inte komma åt att skjuta någon men planerade in att göra ett nytt försök i helgen som precis va.

På hemväg i söndags hämtade jag upp Fyran. Det närmar sig valpning!

Ibland så måste man göra undantag ang. hund i soffan.

Veckan har mest bestått av jobb, hundträning och massor av gos med Fyran. Mami var här på besök en dag.

Glad över den här valpmagen!
Yrsa har spenderat så mycket tid som möjligt med snön

Jag va inne i stan och besiktigade bilen en dag och passade på att ta med Lemon så att han fick öva på att åka ensam i bilen och medans bilen kollades så var vi ute och övade på att gå fot. Han va superduktig och det är så behagligt att träna en hund som bara helt enkelt trivs med att gå fot.

I lördags skulle jag och lillasyster söderut igen. Hon skulle försöka få skjuta sin dovhjort och jag & Kalle skulle fira 30 åring på kvällen. Kristin hade lovat att komma hem till mig och passa Fyran under tiden. Tränade Ivy och Chins hemma innan jag åkte. Båda två fick öva på att hoppa staket. Chins med synliga kast över och till Ivy hade jag lagt ut på samma ställe som vi tränade på tidigare i veckan. Ivy kom iväg och första gången jag skickade så vek hon av linjen och fortsatte längsmed staketet istället för över, tog hem och skickade om. Denna gången kom hon på att rakt fram visst va över staket. Hon hoppade över bra men när hon skulle hem så hade hon glömt att man kunde hoppa. Fick hjälpa henne lite och sedan gjorde vi om två gånger innan vi va nöjda med den träningen.
Några hundar fick stanna hemma hos pappa, ifall syster skulle komma till o skjuta.. Då va vi ju tvungna att ha lite plats i bilen på väg hem. Medans de var ute så tränade jag en väldig massa hundar. Hämtade Kalles Roy så att även han fick hänga på.
Började med de små.
Först ut va Lemon. Vi knall-apporterade lite dummyboll och hade lite roligt och sedan gick vi fot en stund och övade på att stå still vid sidan. Det va inga problem alls utan han fann sig i att stå still vid sidan i många minuter utan att ha plan på att göra något annat.
Essie tränade på inkallning och att gå i koppel. Jag är inte mycket för att muta med godis. Men en viss Essie, vägrade att gå i koppel. Många gånger brukar de släppa när man bara har gått en stund. Men vi fick liksom visst mötas halvvägs så det fick bli lite godis-fot innan vi gjorde några fler inkallningar innan vi va nöjda.
Näst ut va Roy. Vi började med närsök, då han nog aldrig ens har hört den signalen. Kastade ut lite godis och blåste medans han letade. Han tyckte det va lite märkligt, men kul att få beröm för att man äter godis såklart. Sedan körde vi någon “back” över stenmur och lite höger, vänster och lite stopp medans han va påväg ut. Jag är ofta ganska försiktig med det. Men Roy har inte behövt stanna så mycket på stopp tidigare så just därför petade jag lite extra på det. Han är så väldigt rolig att träna!

Walter fick träna närsök. Lät honom leta lite innan jag kastade ut en liten dummy. Han va helt ok duktig. Sedan har han tyvärr nada impulskontroll. Avslutade med någon back med störningskast.
Sedan va det Yrsa. Till henne la jag ut en dummy medans vi gick ut, som hon inte visste om. Satte henne, kastade ut en till vänster och en till höger om henne. Skickade sedan “back”. Tji fick jag på min hund som ska gå EKL. “Det va nog höger du menade” “Nähä, då måste det va vänster” Efter några försök så trillade poletten ner. Hon är ändå väldans charmig den lilla tanten.
Avslutade med lite närsöksträning för Clyde. Har inte tränat det så mycket då han mest har haft fokus på själva spanielarbetet. Men fokus nu framöver blir de olika delarna i dirigeringsträningen.

Lagom tills jag va klar fick jag en bild från lillasyster som lyckats skjuta en kalv! Så himla roligt!
Trevligt 30-års firande på kvällen och det blev inte allt för sent för våran del. Jag skulle upp ganska tidigt och åka hemåt. Hundträning hemma igår mellan kl 10-15.
Clyde fick hänga med på Unghundsträningen. Han tyckte mest att det va väldigt tråkigt, men skötte sig bra. Yrsa fick vara med på Jaktlydnaden och Öppen träningen. Hon tyckte väl att det va måttligt roligt. Men kul att få hämta lite markeringar ibland men låg mest o fikade, åt gräs, jord och diverse bajs. Mina hundar stänger lite av när jag är fokuserad på de andra och när de väl ska arbeta så är de mest loja. Vi får se vem som får hänga på nästa gång. Det vart iallafall rolig träning och underbart väder!

Kloklippning en dag för tidigt, morötter till allihopa i den sista solen innan vi tog kväll igår. Somnade orimligt tidigt igår kväll, men skönt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.