Oktober

Jakt och provsäsongen är i full gång och jag älskar det!

Morgonträningar med bästa Cajsa och Co!
Clyde blir om några dagar ett år och vi tränar för fullt just nu.
Poppel hänger med på jobbet och jag har upptäckt att kåda går utmärkt att få bort med lite hundschampo för bruna hundar.
Clyde och Ivy har varit med och planerat B-prov
Yrsa har hunnit starta hela 4 gånger i EKL.

Vi har den senaste månaden fått ihop 4 starter i EKL. Jag är nöjd, även fast man såklart önskar annat än 3e pris. Ni ska få ta del av de sammanfattande kritikerna.

Växjö 20 september, 1a pris
En hund som gör ett bra dirigeringsarbete, ett fantastiskt sökarbete. Superbra markeringsarbete. Mkt bra förd.”

Älmhult 27 september, 3e pris
“En flattik som gör ett utmärkt mark. arbete, även ett bra sökarbete. Belastas idag i sin brist på samarbetsvilja under ena dir. arbetet. Trevligt förd!”

Österström 3 oktober, 3e pris
“Visar styrka i stora delar av provet och stor effektivitet. Belastas vid inledande passivitet med något pip.”

Österström 4 oktober, 3e pris
“En tik som följer sin förare på ett trevligt sätt. Markerar bra, behöver dock stöd på land 2. Löser landdir på ett bra sätt, tyvärr inte lika bra på vattendir. Blir ineffektiv på söket, rotar fast i näromr.”

Lite tråkigt att hon bestämde sig för att börja pipa, på ett dummyprov vid 8,5 års ålder. Men alltså, vad annat kan man göra än att där och då bara skratta åt henne. Jag är samtidigt glad över att hon va piggare i helgen än vad hon va för några veckor sedan. Nu ska vi fokusera lite på vattendirigeringar. Sökarbete brukar vara hennes favvo-grej. Men hon kändes trött igår, med all rätt. Det blir massage och några dagars vila innan vi fortsätter och förhoppningsvis får vi till någon mer start till våren. Önskar så att det gör ont att hon ska fortsätta vara pigg och frisk länge till.

Vi startade på ett KKL oxå, jag anade resultatet redan innan men bestämde mig för att prova ändå. Hon skötte sig ok till en början och fick hämta en fågel. Men när det ramlade för många, även sådana halv-döda som hon brukar ha första tjing på så pep hon och det blev koppel på för hennes del.

Chins är inte längre någon valp och hon börjar se allt mer vuxen ut.
Jag och Fyran tog en tur till Eva i Ljungby för ögonlysning för någon vecka sedan. Ua och vi ser fram emot löp och parning med Il Sano’s Camaro.
Walter va med på sin första jakt. Han skötte sig bra – Yrsa knallade som aldrig förr.. antar att hon skulle ta igen alla de där hon fick stå och kolla på under KKLet.
Andjakt tillsammans med bästaste brudarna!
Många underbara spanieldagar.
Soliga och varma träningar
Samtidigt några dimmiga och kalla träningar.
Fantastiskt vackra färger längre norrut i landet.

Människor tycker säkert att jag är lite tokig. Men som Nina brukar säga, “Tokigt är bra.”
I fredags, efter att bilen blivit lagad i verkstaden, tog jag och laget en road trip norrut för två dagars prov.
Två dagar i EKL med Yrsa som ni kunnat läsa om ovan. Även Ivy fick prova starta i ÖKL för första gången. Det gick bättre än vad jag tänkt mig att det skulle göra och bristerna va inte de jag trodde. Tji fick jag.
Österström 3 oktober, 2a pris
“En trevlig arb tik som löser större delen av provet på ett bra sätt. Förs med små medel på ett mkt trevligt sätt, men orkar inte riktigt fullfölja söket vilket påverkar dagens pris.”

Jag trodde framförallt att hon skulle brista i dirigeringarna då vi har lite svårt att komma ifrån att sitta still i stoppen. Men det gjorde hon fint, om än lite smått funderande. Väldigt glad över lilla fröken och ev blir det någon mer start i höst. Det hänger lite på spanielproven.. Säsongen med fältprov är ju något kortare än säsongen för B-proven.

Inte helt vad målet var, men ändå en trevlig helg med likasinnade och framför allt mina fyrbenta favoriter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.