September

I mitten på augusti for jag iväg på en road trip norrut för att hämta hem min nya stjärna, Poppel “O’flanagan Im A Rover”. Hade trevliga dagar uppe hos Lena Hägglund och vi hann med att exteriörbeskriva båda Yrsa och Ivy. (Tur va väl det då Yrsa fick till den andra 1an i ÖKL några veckor senare)
Snälla Lena tog lite fina bilder på Walter och Ivy (som inte va helt välkammad).

Poppel
Lustans I Will Rock You “Walter”
Bez-Ami’s What A Sensation “Ivy”

Den bästa säsongen på året är äntligen igång och vi har hunnit vara med på några jakter.
Tyvärr fick Ivy en stickskada på frambenet sist vi va iväg för någon vecka sen och går just nu i tratt. Hoppas på snabb och krångelfri läkning så att fröken snart kan hänga med igen!

Premiär på änder tillsammans med Yrsa och Ivy
Kvällsträning med fladdermöss som sällskap
Underbara augustidagar med vattenträning

Jag och spanielerna skulle till skåne och träna i dagarna två men en skada kommer tyvärr sällan ensam och även Clyde fick ett sår för några veckor sen och fick spendera lite tid i tratt och det blev tyvärr ingen träning för hans del. Höst betyder även att spanielerna blir av med sommarfrisyren, de var väl måttligt imponerade av det.

Chins och jag tränar inte bara jaktlydnad. Jag håller på att lär fröken hur jag vill att avlämningarna ska se ut. Både med dummies och vilt.

De som känner mig och som har hängt med några år vet Yrsas och min story. Men jag tror nog att den får vänta till ett annat inlägg då den är ganska lång.
Hur eller hur, så fick vi ÄNTLIGEN vår andra 1a i ÖKL på B-prov i Koberg den 4e september.

Älskade, älskade Yrsa! Il Sano’s Baccara

Jag och laget skulle egentligen åkt på en road trip med början hos min bästaste vän Bella utanför Falköping på torsdagen, sedan provet i Koberg på fredagen. Efter det skulle vi åkt norrut över helgen och startat Ivy i Sunne på söndagen. Men tre hundar i tratt är inte det smidigaste att åka på semester med och då Ivy blev skadad så blev det ingen start för henne i Sunne.
Även Walter hänger i tratt just nu, han bröt en klo (sporren) för någon vecka sen och har provat två gånger att äta sin linda på tassen, en av gångerna så var vi inne hos veterinären och fick upp den så nu är det tyvärr konstant tratt tills klon är på banan igen. Längtar tills han är pigg och frisk så vi kan fortsätta med träningen som jag tyckte gick väldigt bra det senaste!

Leave a Reply

Your email address will not be published.