Halva Juli

Tiden går alldeles för fort. Önskar många dagar att den kunde gå lite långsammare. Det va ju nyss som jag hämtade senaste tillskottet i flocken, Chins, men imorgon blir hon redan 6 månader gammal!
Vi har såklart pysslat med endel sen det senaste blogginlägget så jag tänkte uppdatera er lite.

Jag och några av mina hundar tog en tur till skåne för att hälsa på Robert och träna lite! Mycket trevligt och han har fixat värsta fina träningsstället! Ni borde ta en kik på hans facebooksida via länken här nedan och boka in en träning! https://www.facebook.com/Tyderslund-111330860652875/

Min fina Walter, Lustans I Will Rock You
Fina Bonnie, Centennial’s Boa Constrictor
De flesta bilderna såg visst soliga ut, men jag tycker att det mestadels har varit regn.
Chins bredvid mamma Tjolanta

Vi har även varit på tur och besökt Nina och hälsat på goldenfamiljen. Det blev såklart lite träning där oxå, mestadels för Yrsa och Ivy men även spanielerna!
Bonnie fick prova att hoppa staket och efter några hopp så hade hon fattat grejen och gjorde det fint.

Gillar mitt nya kortkoppel!

Det har blivit många stunder fotgående och vi har äntligen hittat det perfekta kortkoppel för detta ändamålet! Bästa Ing-Mari Lindh är det som har fixat de här fina till mig! Två storlekar, ett som på bilden som är lite mindre och ett lite större då det visst skiljer lite på Ivys huvud/hals jämfört med Walters.

Bonnie, Yrsa och Ivy

Vädret har visst haft lite svårt för att bestämma sig om det ska va regnigt eller soligt.
Det har i år varit ganska utdraget med gräskörandet och pga regn fick vi precis klart första igår.

Träningsmässigt så är de i full gång nu allihopa, Walter har varit halt och ömmade i en handled så för hans del lite lugnare.

Yrsa har just nu fokus på att springa rakt och så ska det även bli lite sökträning. När vi tränar med andra så behöver hon öva på sina markeringar då jag tycker att hon har lite svårt att se. Vid tillfälle, eller bara när vi har dåligt med tid så kör vi lite höger, vänster, ut och stopp då hon verkar ha glömt bort vad det innebär. Tanken är väl att vi ska starta på något B-prov i ÖKL, har ännu bara inte bestämt för vilket.

Yrsa 2014. Nu för tiden betydligt mer grå om nosen.

Ivy är ganska igång även fast vi försöker ta det ganska lugnt då hon ju hade ganska lång strikt vila i våras och då såklart tappade mycket muskler.
Vi ska jobba endel på lite längre, raka linjer då de är i stort sett borta. Även där är det samtidigt höger, vänster, back. Vi har haft lite svårt för närsök på distans så det ska vi lägga lite krut på nu. Även denna fröken behöver jobba på sina markeringar då hon håller linjen ut väldigt bra men har lite svårt att avståndsbedöma, söker lite för stort och litar inte riktigt på sin näsa.
IDAG ska vi köra tre dolda linjer, med 3 vita dummysar på varje då en av mina favorithagar är ko-fri!
Planen för henne är, om hon håller sig pigg och frisk, någon start eller två i ÖKL.

Bonnie tränas på spanielsök och så har vi jobbat endel på “back”. Höger och vänster är planen för henne ett tag framöver. Till hösten hoppas vi på någon start i SKL.

Walter tar det just nu lite chill, men annars så jobbar vi på avlämningar, fotgående, sök, stopp, närsök och endel pysselträning här utanför med höger och vänster.
Jag hade planer på B-provs start för mannen, men antagligen ändrat mig så det blir förmodligen inte förrän 2021.

I brist på årets flatmästerskap som skulle varit i augusti som vanligt så har vi här en film med sådär bra kvalitet från förra årets FM! Walter på första stationen i UKL.

Clyde och jag jobbar mestadels på spanielsöket, märks att han fortfarande är ung men bitvis går han riktigt fint. Ibland så kastar vi någon dummy och övar på “back”. Stoppsignalen tränar vi på ganska mycket och den gillar han för då kommer det alltid en boll.
Förhoppningsvis startar vi på vattenprov i augusti och kanske även något fältprov ÖKL i höst om han funkar fint.

Chins har fått mest bara växa och va valp. Vi har övat på att gå fot några gånger och hon är utmärkt duktig på det! Vi har provat rulla lite boll och någongång har den kastats i hög vegetation så hon har fått använda sin näsa. När hon kommer in med den sitter vi och myser en stund innan det är slut på träningspasset. Inkallning hör hon ibland och då kommer hon som en raket, inget, inte ens hästbajs slår en fjärdedels frolic!

Leave a Reply

Your email address will not be published.