juli

I juli har det hänt mycket, så det här blir ett långt inlägg!

Vi började månaden med att åka till Lena för att få Ivy friserad inför FRK Smålands utställning, lite träning blev det oxå såklart.

6-7 juli var det Sommarträff på Vidinge gård.

På lördagen var det utställning där jag ställde ut Ivy (Bez Ami’s What A Sensation) i öppenklass och Fyran (Flatterhaft Four Roses) i jaktklass. De fick fin kritik men domaren tyckte att de är lite för små. (Vilket jag gillar väldigt mycket att de är)

Walter var anmäld men tappade all sin päls några veckor innan och fick tyvärr inte vara med. Han är just nu lång kropp, lång hals, långa ben och så väldigt tanig.

Middag och supertrevligt umgänge på kvällen, så underbart att hänga med likasinnade glada människor, ger så mycket energi.

På söndagen var det WT, där både Ivy och Fyran startade i NKL.

Ivy hamnade på en 8e plac med 17+17+18+14+20=86 poäng.

Fyran blev på 19 plac med 16+0+18+14+20=68 poäng.

Är väldigt nöjd med båda hundarna, det behöver tränas endel mer, och det är ju tyvärr svårt att träna markeringar själv. Men de var båda på banan och lugna och följsamma, även om jag faktiskt trodde att Fyrans hjärna skulle brinna upp efter andra stationen, var nära på att bryta. Men tänkte att äh, kör tredje stationen oxå så får vi se. Positivt överraskad av min fina brun!
foto: FRK Småland

Veckan därefter var vi ett gäng här hemma och körde lite B-provsträning, duktiga hundar och förare!

På fredagen åkte jag till Wilma och Calle, ni kan nog inte gissa, men det blev några timmars hundträning både på fredagen och lördagen, kan hända att det blev lite hundprat på kvällen oxå. BRA träning och Wilma är så enormt duktig på att peppa, jag och Walter har ju haft lite att jobba med. Och äntligen, ÄNTLIGEN, går det framåt! Mycket tack vare Wilma som har varit på mig om att jag måste sluta peta på mina oviktiga grejer och låta Walter vara lite som han är oxå.

Sen blev det några intensiva dagar på jobb, Walter fick hänga med några gånger. Han hade något mer passande storlek förra sommaren, men han gillar fortfarande att hänga med och blir så glad när han inser att han ska få åka med.

Den 19e skulle vi varit i Ronneby och kollat på Gyllene Tider, som tyvärr fick ställa in pga sjukdom. Tråkigt men förståeligt. Men det gjorde ju att jag kunde komma i säng i relativt bra tid för att komma upp tidigt och påbörja våran road trip norrut. Jag och hela laget skulle bila till Höga Kusten. Resan gick kanon och de är väldigt enkla att ha med sig allihopa. På vägen upp så var vi förbi hos Walters uppfödare och fick lite utställningstips! Det ser ju så himla enkelt ut när nån annan gör det, medans vi har lite kvar att träna på..

Den 21 var det B-prov ÖKL i Ullånger.
Wicki (Line up Port Of Wicklow) fick ett 2a pris, söket var lite för svårt för henne. Vi har inte tränat tillräckligt på terrängskiften på det sättet. Annars gjorde hon det andra fint.
“En mycket trevlig hund som arbetar mycket bra i samarbete med sin förståndiga förare. Dagens pris bestäms av lite ineffektivt sökarbete.”

Yrsa (Il Sano’s Baccara) fick oxå ett 2a pris, hon hade oxå lite svårt för söket. Vid den avslutande vattendirigeringen så hade hon greppat den i en vinge… och när hon skulle ta ett nytt grepp väl uppe på land, skulle hon bara skaka sig lite först. Inte riktigt ok.

“En mycket bra prestation där hund visar goda egenskaper i markerings och dirigeringsarbetet. Ett nedlägg av vilt och saknad av djup i söket avgör dagens pris.”

22a juli var det B-prov ÖKL i Ripsa.
Yrsa
(Il Sano’s Baccara) fick ett 2a pris. Är så nöjd och redan när jag såg landdirigeringen så visste jag att det kommer bli krångligt. Motvind, vad jag och Yrsa har bråkat i motvind under våra år. Haha kommer aldrig glömma när jag först upptäckte varför hon inte helt plötsligt kunde “vidare ut”.. när hon då kom upp på kullen (där jag då var och tränade) så blåste det bra och hon vände ner, vände ner och vände ner. Tror jag kom på på kvällen varför hon betedde sig så. Landdirigeringen på detta provet låg uppe på en kulle, där det blåste motvind. Fick lite skälla av bästa Ammis efteråt för jag hade tydligen stoppat henne för tidigt när jag väl fick henne till området, det syntes så väl från där publiken stod. Men det var obekvämt att springa med vind rakt i nosen tyckte Yrsa.. hem och öva..
“En arbetsvillig tik med många goda retriever egenskaper. Utmärkt mark. förmåga. Effektivt sökarbete. Brister i samarbetet i dir.arbetet. Behöver arbetas upp för effektivitet.”

En 2a är ju ingen 1a, men är ändå väldigt nöjd med hundarna som arbetar på bra trots temperaturerna. Vi har endel brister att fortsätta träna på och det är ju såklart mitt fel.

27e juli var det Ungdoms SM i lilla Träskaten.
Började med att köra spanieln i NKL, dömde gjorde Elsebeth Bergqvist Stoltz, och det var min första start med spaniel på wt och är så glad över att fick det förklarat för mig på ett väldigt pedagogiskt sätt och efteråt även tips om vad vi bör tänka på framåt. Det var varmt, men Bonnie skötte sig fint! Hon är väldigt följsam och det är sällan jag behöver vissla på henne. hon fick 50p på fältarbetet, 10 på första apporten, 7 på den andra och 9 på den sista. tot 76 p av 90. Är väldigt nöjd med henne och jag är så väldigt glad i denna hund.
Det räckte alltså till vinst och jag och bästa Bonnie (Centennial’s Boa Constrictor) blev SPANIELMÄSTARE 2019!
foto: Peter Flinck

Sedan var det WT för retreiver.

Ivy (Bez Ami’s What A Sensation) i NKL fick ihop 20+20+17+18+14=89 p +14p i finalen, tot 103p och det räckte till en 2a plac i NKL och en 3e plac totalt!

Wicki (Line Up Port Of Wicklow) ÖKL fick ihop 20+20+15+11+19=85p +13p i finalen, tot 98p och det blev en 2a plac i ÖKL och 5e plac totalt!

Ni anar inte vilken go känsla det var att ha alla tre hundarna på bra placeringar. Är så glad i mitt fina lag med hundar och det är skönt att alla många timmar med träning ger lite resultat. Ibland undrar jag vad jag håller på med, de dagar när jag plockar ut 4e hunden för träning och vet att jag ska träna den 5e och 6e hunden oxå samma dag. Försöker att lägga deras vilodagar så jag inte behöver träna alla samma dagar. Men det är så roligt, och hundarna ger så väldigt mycket tillbaka.

Det har blivit många träningstimmar med bästaste träningskompisarna och det är så himla kul! Ibland går det motigt, men även lite framåt…

Nu laddar vi inför B-prov, lydnadstävling och Flatmästerskap innan alla hundarna får några veckors träningsledigt medans jag lämnar landet..

Leave a Reply

Your email address will not be published.