juni

Hur ont det än gör och hur ledsen man än är så måste man fortsätta. Jag är glad över att resten av laget fortfarande behöver mat och motion, vilket gör att dygnet måste rulla på som vanligt, fast ändå inte. Det är fortfarande så tomt utan Stout.

Efter många många tårar var det väl tvunget att komma tillbaka lite på banan. Fick tyvärr avboka en kurs i mitten av maj som jag hade sett väldigt mycket fram emot att gå på.

Sista helgen i maj var det kennelträff med Bez Ami’s på finaste Sjöön, underbar helg med underbara människor! Hade fyra hundar med mig och den största stjärnan till Walter som ändå skötte sig helt okej! Han fann sig i att sitta i bilen och det kanske någon gång, finns lite hopp om att han tillomed växer upp. Han fick lite land-vatten träning och det var väl lite oschysst av mig, som inte riktigt tänkte på att han va liten förra sommaren och under simträningarna, så satt han på surfbrädan och filosoferade istället för att simma.. Men han löste det fint och har den senaste veckan hängt på resten av laget när de har badat.

Ivy gjorde sitt bästaste och det kom fram lite grejer vi behöver träna på och det är bra. Fick till någon riktigt bra träning i vattnet såklart. Hon är otroligt enkel att ha o göra med och så väldigt mån om att det alltid ska bli rätt, så om jag bara lyckas förklara vad jag vill, så gör hon det.

Wicki och Yrsa fick såklart oxå endel träning i vatten, Yrsa är både rolig och svår. Hon har koll på det mesta jag vill, men känner inte själv alltid för att göra som jag tycker. Fick säga till henne någon gång att det faktiskt är på riktigt, vi tränar, och du måste vara med på banan lite. Hon hade egentligen stenkoll på vad jag ville och sprang då vidare och hämtade dummyn.. Ja, hon tyckte nog att jag var en bitter tråkig människa då.

Åkte hemåt på söndagen och spenderade lite tid med spanieln och fina Fyran innan jag åkte iväg igen. Spaniel fick spanielträning och Fyran fick gå fot, gillar när det passar att träna två samtidigt.

På måndagen var det kurs för Heidi Kvan i Äng. Wicki på förmiddagen och Ivy på eftermiddagen. De skötte sig båda över förväntan och det blir väldigt tydligt vad jag är dålig på att träna när båda hundarna är sådär bra, på samma saker.. Så här är det nu fokus på närsök och spring rakt hem (och ut) även om det är lite omständigt..

En väldigt bra dag med trevligt umgänge och bra träning, rekommenderar helt klart kurs för Heidi!

Flera dagar med bara hundträning, sådär skulle det vara lite oftare!

Bonnie har varit på semester några dagar hos min lillasyster. På hemmaplan planterar vi lite just nu.. hundarna är med och äter sin hjorttryffel.. tänker att de iallafall övar sitt luktsinne när de går där och nosar och gräver som bara den och sedan äter upp dedär som inte ser ut att vara särskilt smakligt.

När man tittar på bilden så ser det ut som att spanieln oxå skulle behöver lite övning i att springa rakt..

Leave a Reply

Your email address will not be published.