Halva Augusti

1 augusti bilade jag och Fyran till Örebro för ett B-prov i NKL. Det blev ett 3e pris och inte riktigt det man önskar. Men Fyran gjorde ett ok arbete, men hon sökte på fel ställe. Hon har kommit på att man oftast hittar änder i vassen, så det var där hon trodde de fanns på provet oxå. Det fanns ju tyvärr bara en där. Men jag är nöjd med henne och det var ju bara till att hem och träna på det.. För nästa prov, såg såklart inte likadant ut, mer om det i september!

Spenderade nästan en helg utan hund i Växjö ish.
Vi åkte till Ronneby med de flesta i familjen för att kolla på Gyllene Tider

Den 7e augusti var jag och Yrsa i Nässjö på kvällstävling i Lydnad. Har inte protokollet här så jag kanske uppdaterar m alla resultat en annan gång.
Men det blev iallafall en 2a plac med 171 poäng och uppflyttad. Så vi får se om vi kanske provar på nästa klass nån gång.. bara för att.

Sedan var det ju dags för årets höjdpunkt, Flatmästerskapet. Som i år gick utanför Olofström.
Jag hade anmält tre hundar.. Walter i UKL, Ivy i NKL och Yrsa i ÖKL. Men veckan innan började Ivy löpa och bara nån dag innan började Yrsa löpa. Blev lite smått besviken såklart, men kvar till start var Walter. Som samtidigt här då lever med dessa löptikarna, men han var sitt vanliga stökiga jag.

Första stationen gjorde han bra och fick 20 poäng. Jag är SÅ nöjd med honom som verkligen gjorde sitt bästa i full fart med näsan på.

Andra stationen (0 poäng) såg han inte kastet så visste ju att enda chansen att få nåt poäng var ju att prova skicka på en dirigering. Visste att han skulle hamna fel i vind, men tänkte att han kanske skulle börja söka där ute. Det hade varit alldeles för svårt för honom att vända bort ifrån skytten för att skicka åt ett annat håll än dit han hade fokus. Men ut sprang han, i full fart, fick vind på kastarens hög med dummysar och tog ju såklart en där. Tycker det är lite synd att det finns på marken i UKL men det lägger ju inte Walter någon större vikt vid utan var ju glad över att han hittade en dummy.

Tredje stationen var på vatten och han gjorde markeringsarbetet jättebra. Men avlämningar hade han helt glömt bort hur man gjorde. Han tänkte bara att han kunde vända bort huvudet istället. Men det blev 20 poäng.

Fjärde stationen var lite fotgående och så markering. Den löste han bra och fick ihop 20 poäng.

Femte och sista stationen började det med fotgående och mannen började bli lite trött i huvudet. Jag sa “Walter” för att jag ville att han skulle gå bättre fot, men han tolkade det som “Walter hopp och lek” och tog ett skutt iväg. Sa nej, fot och så kom han tillbaka fint. Spikade såklart markeringen så det var synd att den här piloten var lite förvirrad. Men man lär sig av sina misstag. 16 poäng.

Jag är SÅ jätte jätte nöjd med Walter. Han tyckte det var lite jobbigt med alla människor och alla hundar men skötte arbetet så jättefint. Ser fram emot framtiden.

Hade sällskap av gulliga Ronja under flatmästerskapshelgen

På FM åkte Wicki med Emma och Ulrika till Lidköping för att bo där några veckor under min USA-resa. Och på hemvägen så lämnade jag Bonnie hos uppfödare Pia.

Bonnie

Fortsättning följer..

Leave a Reply

Your email address will not be published.