“I am still learning.”


För fyra veckor sen var jag hos kennel Sort Guld och hämtade en ny liten stjärna, Stout. Såg Lines tik Ella (Sort Guld Estate Diamond) när vi gick final i flatmästerskapet på Gålö för nåt år sen, Line och Ella var de enda som fick in finalapporten och så snyggt de gjorde det!

Frågade Line i höstas om inte Ella skulle ha några valpar eftersom att jag då hade en vän som letade och jo, det var planen. Den tilltänkte hanen var Tones Nacho (NO JCH Polar Circus Ronaldo).

Till slut kom jag fram till att jag själv faktiskt var intresserad av valp men det blev tyvärr ingen till mig, så är det ju ibland.

Bestämde mig då för att köpa en valp av fina Fyrans mamma, Flatterhaft Gevalia Passion. Fick sedan frågan om jag istället ville köpa Fyran, funderade ett tag och kom sedan fram till att anledningen till att jag ville ha en valp var ju Fyran, så såklart att jag ville köpa Fyran. Hon gillar inte riktigt att hänga med alla de andra hundarna så hon bor inne och trivs bra med det.

En av valpköparna Ella-Nacho bestämde sig för att istället ta en tik i annan kull och där fanns då en hanvalp kvar. Pratade med Monica och vi kom fram till att Sort Guld Norwegian Star skulle flytta hem till mig. Stout blev hans namn, efter ölen “Astrostout” som ni såklart måste prova!

Stout är en fantastisk underbart enkel liten valp. Han har inte riktigt lärt sig sitt namn än, jag har inte riktigt behövt använda det för han är alltid intill eller i närheten.

Förra helgen var det planerat tre dagar med kurs för Asbjørn Kristiansen. Walter på fredag, Wicki på lördagen (som såklart började löpa) och Ivy på söndagen. På fredag morgon fick Stout ett krampanfall av ännu okänd anledning. Det blev ingen kurs med mig då jag ville hålla koll på valpen så att det inte blev nåt mer. Stout och jag var och kikade en liten stund annars spenderade vi den mesta tiden sovandes i sängen.
Min spaniel, Bonnie har under hela hösten och vintern haft problem med att svansen går sönder. Tränade henne i skogen för några veckor sen och jag bröt ihop lite. Det gör ont i hjärtat när hunden gör det den älskar fast den samtidigt slår sönder sin svans, det gör ju såklart ont på hunden. Så efter konversation med veterinär så bestämde vi för att ta bort den.

I onsdags var det dags för 12 veckors vaccination (och blodprover för att kolla så att status på Stout var ok) och korta ner svansen för Bonnie. Tycker så fruktansvärt synd om lilla spanielen och blir samtidigt lite ledsen över att man faktiskt inte får göra det när de är små. Vad mycket smärta hon hade sluppit då. I fredags så kom hon på att hon faktist kunde springa ändå, hon älskar att springa sitt snabbaste och fort gick det med tratten tills tråkiga matte sa att nä, så fort får man inte springa med tratt så håll dig här.

Ont har hon men är samtidig en stjärna, hon är lugn inne och står helt blickstill när jag ska tvätta och lägga på bandage. Hoppas att det kommer läka snabbt och utan komplikationer.

Walter är just nu alltmänt stökig, men det går framåt. Han vill väl men det hjälper ju inte om man är brötig. Härlig attityd när han arbetar men är samtidig envis så det blir spännande. Har ännu inte bestämt mig för om det blir något derby för den bångstyriga unghästen, vi får se.

Ivy är igång igen efter lång tråkig skada och är lite väl på tå så jobbar med att få ner fröken lite på jorden. Oxå himla härlig och så underbart rolig att träna. Walters raka motsats. Känslig och lyhörd för korrigeringar och gör alltid sitt yttersta för att göra rätt, det vill Walter oxå, men han har ett litet annat sätt att göra det på, haha.

Wicki vilar, och Yrsa är jag lite kluven över min plan. Har svårt att bestämma mig för om jag ska starta henne mer eller inte. Sist var hon ganska tydlig med att “jag hör dig, men jag ska bara.” Funderar och funderar.

Igår var första dagen med träning i bikini, UNDERBART. Men vill såklart för jordburkets skull få lite regn snart!
Bild från förra sommaren kl 07.48 med spaniel i shorts o bikini.
Igår var även premiärtur på sjön med wakeboard. Har tappat lite muskler under vintern för shit vad jobbigt det var och träningsvärk idag men fantastiskt underbart roligt härligt skoj och skönt att äntligen spendera tid på ett av de bästa ställena som finns. Imponerad över mig själv från att ha gått från extremt vattenrädd för ca tre år sen till att älska sjön, hav och allt därtill. Äger våtdräkter som ger mig möjlighet att spendera tid ovanpå och under vattenytan från tidig vår till sen höst. Längtar tills det blir badväder för hundarna, våran sjö hemma är fantastisk ren och fin och har bra sikt. Det är så häftigt att simma ut med hundarna och sedan dyka ner under de och se de simma och kolla på deras varierande simteknik.

Bjuder på en bild på mig själv som ger mig lite förståelse för varför jag är singel. hehe.
Långt inlägg och glad påsk alla fina!

Leave a Reply

Your email address will not be published.