31 juli

Det har hänt mycket sedan den 12e maj.

19-20e maj hade FRK Småland kurs för Asbjørn Kristiansen i Asa, jag hann tyvärr inte vara på plats själv då jag arbetade och var iväg och skulle para Yrsa. Det blev ingen parning denna gången heller trots att det var i rätt tid. Tråkigt, men det finns säkert en mening med det. Jag tror inte att jag kommer prova på nästa löp.

Min syster tog examen 1a juni och är numera byggingenjör. Häftigt tycker jag!

I juli blev jag inbjuden att vara med på kurs för Oliver Kiraly. Tusen tack snälla ni som bjöd in mig och det behövdes för min träningsmotivation! Ivy skötte sig ungefär som förväntat, jag är nöjd med henne och vi fick se vad vi behöver träna vidare på. Rekommenderar verkligen att gå kurs för Oliver.

Den 9e juli gick Unghundsderbyt av stapeln på Asa Herrgård. Det flöt på bra och det var en häftig känsla att få se en så stor tävling på hemmaplan! Tyvärr var jag samtidigt tvungen att jobba lite hemma och är enormt tacksam över bästa arrangörsgänget som fixade allt så väldigt bra!

Veckan efter derbyt körde vi igång våran rundbalspress här hemma och efter det har det på något märkligt sätt blivit så att jag har fått arbeta varje helg sen dess. Traktor, väder och annat har krånglat dagarna innan och verkligen sett till att det blivit helgarbete. Men jag har hunnit med några timmars midsommarfirande på kvällen, 25 års kalas, planering inför sommarträffen och plöjning.

Den 30e juli efter allt för få timmars sömn (den där rundbalspressen ni vet..) bilade jag upp till Sundsvall för att den 1 juli hämta hem en ny fyrbent till laget här hemma. Lustans I Will Rock You, som till för någon vecka sen var namnlös men efter många vändor numera kallas för Walter. Jag var lite orolig över 10 timmars bilresa hem, men det gick bra! Både valpen och mitt resesällskap sov större delen av vägen hem.

Eftersom att dygnet tyvärr inte har obegränsat med timmar så har jag inte kunnat vara så delaktig i planeringen av FRK Smålands sommarträff som gick av stapeln den 7-8 juli på Vidinge gård. Bästa Camilla, Lena och Marie fixade så bra!

Jag och Walter (som då ännu var namnlös) var på plats på lördagsförmiddagen och gick igenom och planerade stationerna till WT. Så himla synd att inte kunna vara på plats för att kolla hur hundarna sedan löste det. Men det var samtidigt jobb på schemat.

Förra veckan blev det äntligen lite något lugnare och jag har kunnat spendera tid tillsammans med mina hundar på sjön. Läste 4 böcker och då tycker jag att man har lagom ledigt. Några timmars jobb har det såklart ändå hunnits med på hemmaplan och på Herrgården. Har även hunnit med att träna hund! Har fått planera om och avboka så många träningar i vår/sommar så jag har lite tappat suget. Men äntligen har det funnits tid. Vi har massor att träna på och det är kul!

Kurs för Oliver med bästa Andreas Fälth och Ika!

Paella som avslut efter Unghundsderbyt.

Underbara morgonpromenader

Bad påväg hem från jobb är helt okej tycker Fyran

Många sena kvällar med pressen. Ni som känner mig vet hur kvällstrött jag är..

Walter har fått spendera många timmar i traktorn

Plöjningstävling

Vattenträning är vi nog inte ensamma om i sommar

Alla borde ha en egen spaniel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.