12 maj – B-prov

B-prov ÖKL, Mölltorp

När Yrsa börjat löpa och Wicki tagit sitt första pris i NKL så tänkte jag prova starta lilla W istället.

Lilla W gjorde provet så bra som hon kunde! Det började med en dubbelmarkering där jag skulle hämta den andra kastade, hon såg tyvärr endast den första eftersom att den andra kastades samtidigt men hon tog sig till området och hämtade hem kråkan. Sedan skulle vi ta den andra markeringen och det löste hon fint, fick leta en stund men hon var klok och gjorde sitt bästa.

Var passiv fint medans parkamraten hämtade sin landdirigering.

Sedan var det Ws tur att hämta en vattendirigering. Hon gick i superfint. Simmade 20 meter och fick syn på en pinne/träd. Lät henne undersöka den, blåste stopp men då var hon tvungen till att ta sig upp på land och jag lät henne göra det för jag vet att hon är väldigt obekväm i att simma. Stoppade henne, skickade höger och hon jagade vassen åt höger, så som hon har gjort halva jaktsäsongen när hon har stött änder. Fick in dirigeringen och jag är nöjd med hennes och våran prestation. Hade inte hjärta till att försöka göra på något annat sätt när hon kom upp på land för tidigt och gjorde precis som jag lärt henne.

Söket gjorde hon fint och vattenmarkeringarna likaså. Landdirigeringen var i mina ögon helt perfekt. Spikrakt ut, stopp och närsök.

Hon fick ett 2a pris och det är väl helt okej. Så nu ska vi fortsätta träna vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.