Ibland måste jag nypa mig själv lite i armen för att påminna mig om att det faktiskt är sant.

Det har varit lite snålt med uppdateringar här. Men ibland är det liksom fullt upp med annat. Alla mina unghundar röntgades i början av juni med det bästa resultat man kan önska!
HD A och ED Ua. Alldeles underbart!

Chess har flyttat till sin nya människa och de verkar trivas bra ihop. Sånt där gör mig lycklig. När hundarna hittar sitt hem.

Lemon skulle startat på SSRKs Unghundsderby i somras men under en träning blev han skadad och fick istället några veckor inomhus med vila. Supertråkigt när sånt händer, men det gick ändå ganska bra och med tanke på hur nära en katastrofal skada det va är jag så lättad över att det inte blev värre. Nu är han pigg och på banan igen!

Det är mycket basic-träning med så många unghundar och jag älskar det! Men en liten del av mig saknar att starta och tävla i lite högre klasser. Jag vet att jag kommer tacka mig själv om jag grundtränar dem så bra jag bara kan istället för att skynda mig framåt.
Men Chins har faktiskt varit ute och tävlat, både hemma i Sverige och i UK.

Den 23 Juli började vi våran roadtrip med ett Mock Trial i ÖKL. Hon gjorde inte något outstanding jobb men det va good enough och det resulterade i att vi blev 3e vinnare!

3e vinnare med Chins (Yesrieve’s All You Need Is Love)

Mock trial va så galet roligt och det startar vi hemskt gärna på igen! Vi hade såklart lite tur med våra apporter, men det ska man ju faktiskt ha ibland.
Efter mock trialet så bilade vi söderut för att på morgonen den 24e juli påbörja våran resa mot UK. Efter många mil och många timmar i bil så körde vi på färjan mot Harwich på kvällen och på morgonen därpå körde vi vidare i vänstertrafik.

Det blev några dagar med träning och turistande innan vi sedan skulle starta på Euro Challenge i två dagar på The Game Fair. Det va en stor utmaning för Chins som alltid varit väldigt störningskänslig. Att starta på ett inhägnat område, med människor och hundar som rör sig runtomkring och dessutom med en speaker i högtalarna va något jag trodde skulle bli alldeles för svårt. Det märktes att hon blev lite stressad av situationen och hon hade VÄLDIGT svårt för att sitta still när hennes lagkamrater skulle arbeta. Men hon va tyst och ändå ganska lyhörd för signaler och tecken när det behövdes. Hon skötte sig långt över förväntat på sina apporter.
Dag 2 blev en av dirigeringarna alldeles för svår för Chins och jag valde att kalla hem henne. Det är ingen mening att stå och tjata stopp och tecken när hunden ändå inte lyssnar. Vi gjorde vårat bästa och jag vet vad vi ska träna vidare på hemma.

Team Sweden

Vi hittade såklart också en hel del bra-att-ha grejer på mässan!
Glad och tacksam över en väldigt kul resa tillsammans med vänner! ♡

Efter någon dag hemma i Sverige blev nästa resa till UK bokad och om några månader bär det iväg igen. Så bubbligt kul!
Abbie har löpt och har fått vila några veckor. Chins fick vila 1,5 vecka efter resan, hon hade innan dess haft några intensiva veckor med träning och tävling och jag tror att de mår bra av att vila lite emellanåt.

Nu tränas de allihopa för fullt igen! Hösten närmar sig alldeles för snabbt och jag känner mig inte alls redo, jag har så mycket jag skulle vilja hinna träna på innan dess. Men vi gör det bästa av tiden vi har och jag tycker det är roligt att följa hundarnas utveckling framåt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.