Maj

Roy, Nettlefields Osprey

Roy har ju hängt här ett tag och vi har tränat lite tillsammans. Tanken var att kunna starta honom på prov, men då vi ännu inte fått svar på dispensansökan som vi skickade in till SSRK i februari, har han fortfarande inte kunnat registreras i SKK. Tålamod är inte min starka sida så jag hoppas verkligen vi kan få svar snart.
Han har gjort stora framsteg i träning. Men den sista helgen han hängde här tror jag att hans hjärna fick kortslutning efter många veckors träning. Han tappade det helt och jag fick gå ut och hämta honom på en helt vanlig markering som han övermarkerade och tappade hörseln. Kalle tog med honom hem samma helg och jag tror att vila är väldigt viktigt när de tränats mycket under en period.
Roy va med på B-provsträning förra helgen. Han gör själva arbetet mycket bra, men han kan få för sig att kissa när han lite tappar vad han pysslar med. Då ingen någonsin har sagt till honom att det är fel, har han inte alls förstått vad jag snackar om när jag sa att det absolut inte va ok. Det går såklart inte lära om det över en natt, så vi får se om det blir tid framöver för att träna vidare.

Han är en så himla, himla go hund och han är så väldigt rolig att träna. Han gör verkligen alltid sitt bästa för att göra rätt.

Ai Limes A-kull

Det närmar sig flytt för de små. För några veckor sedan kunde jag inte alls förstå hur man kunde se fram emot att de ska flytta.. Men nu är de 8 v på onsdag och man känner verkligen att de nog behöver sina egna människor. De är ganska krävande och berättar högt och tydligt när något inte passar dem. Men de är samtidigt världens gulligaste puppisar!

Världens bästa sätt att börja en dag på!

Häromkvällen fick Yrsa köra en kvällsdirigering. Hon gjorde det bra, inte helt perfekt, men det hör väl träningen till att det är lite krångligt på vägen.
Hon va anmäld till B-prov EKL i helgen men som tyvärr har blivit inställt. Synd att det inte blev av, hon blir inte yngre och jag märker att hennes ork tryter lite emellanåt. Vi fortsätter träna och jag hoppas att det kanske blir något mer tillfälle som hon kan starta på.

Chins, Yesrieve’s All You Need Is Love

Chins tränas för fullt. Vi har fokuserat på höger och vänster. Har tappat lite på linjer ut, så det kommer det bli några i veckan här nu.
Hon är väldigt kul att träna, bra fokus, mjuk och lyhörd och hon älskar att hitta dummysar!

Lemon Aguzannis

Lemon tränas oxå endel. Vi går mycket fot. I förra veckan påbörjade vi “ut”.
Alla hundar är så olika och jag har lärt mig massor på alla jag har haft och tränat. Lemon gillar och apportera, han gillar att komma in till mig. Men kan likaväl spotta ut dummyn när han tycker att han är klar. Så han tränas just nu endel på att man ska hålla och att man inte får släppa förrän jag säger tack.

Glada ekipage på träning

Så glad och tacksam över alla fina människor som kommer hit och tränar med sina hundar! Jag tycker det är så otroligt roligt!

Fina Lemon

I fredags tog mamma och Peter husbilen och parkerade i min trädgård och passade valpar medans jag åkte till Skåne och bästa Kalle. Så tacksam över att de kunde passa valparna så jag kunde komma iväg lite.
Lemon fick lite egen tid och han är bara så fantastisk. En så enkel hund som oftast bara accepterar de man vill att han ska göra. Är väldigt glad att just han hamnade här!

I veckan blir det endel hundträningar och på fredag blir det en stund hos veterinär. Valparna och Ivy ska besiktas och jag hoppas hoppas hoppas att allt är som det ska.
Fyran flyttar hem i veckan och jag kommer sakna henne men tror att hon kommer bli glad över att få komma hem till sin bästa matte.

På hemsidan finns nu massa nya tider för träningar och fler kurser!
https://bengtsdottir.se/kursmassage/

Leave a Reply

Your email address will not be published.