sista januari imorgon

Mina älskade finaste hästar fick somna in förra veckan. Så väldigt hjärtekrossande. Hade bestämt sedan innan att de skulle få somna in samtidigt då de spenderat så många år ihop och började bli gamla bägge två. Men då Chaplin snabbt blev dålig kom det fortare än jag anat och konstigt nog blir man väl aldrig redo för det som man ändå tyvärr vet någon gång måste ske. Hemska, hemska känsla när jag för sista gången tog in dem från hagen och för sista gången sedan ledde dem ut ur stallet. De efterföljande hundpromenaderna på min bästaste runda där jag så många gånger rastat hundar från hästryggen bestod mest av tårar. Det blev dessutom så väldigt tomt i beteshagarna då det funnits häst där hemma de senaste 22 åren.

Det var inte bara tårar förra veckan utan även endel glädje i slutet på veckan.
För några månader sedan hade jag skrivit till Anastasia på Aguzannis kennel och berättat att jag var intresserad av en valp från en av hennes tikar, Diana Aguzannis som hade parats med Int. FTCH Fendawood Dave. 8 Oktober föddes fyra valpar och det bestämdes att Lemon skulle flytta till Sverige. Planen var att jag skulle åkt på en roadtrip, då det för min del är lite halva grejen. Jag hade tänkt att jag skulle åkt förbi Auschwitz påvägen ner, men då det blev lite osmidigt att resa utomlands så bestämde vi för någon månad sen att Lemon skulle få resa med en transportfirma istället. Att jag har varit nervös. Någonstans hade jag ändå tänkt att han kanske inte skulle komma fram. Hade bestämt tid med firman utanför Malmö kl 20 på torsdagkvällen, men det blev några timmar framflyttat så jag var förbi Clara och fikade på kvällen innan jag åkte och hämtade Kalle så jag fick sällskap i bilen. Vid 02 ish så var Lemon äntligen framme och vi kunde åka hemåt. Jag va inte riktigt människa när vi kom hem vid strax innan 4 men fick iallafall ihop två timmars sömn innan jag skulle upp och hinna med hundarna innan fredagens spanielträning.

Lemon Aguzannis

Var ju och röntgade två hundar i förra veckan och det med de bästa resultaten man kan få, Hd A och Ed Ua(0) på bägge två. Underbar känsla! Det var min Chins (Yesrieve’s All You Need Is Love) och Kalles fina Roy (Nettlefields Osprey) som röntgades. Roy ska förhoppningsvis registreras i SKK då han idag endast är reggad i SJR. Han är en väldigt, väldigt trevlig hund och jag håller tummarna för att han blir använd i avel då han har en väldig massa bra egenskaper.

Bonnie var med på spanielträning på fredagen. Clyde skulle oxå varit med egentligen men han va hemma och höll pappa sällskap. Bonnie gick helt okej tycker jag, fick säga till henne någon gång att hon inte skulle glömma ha med sig den tvåbenta oxå. Tyckte det räckte för Bonnie att gå på förmiddagen så på eftermiddagen fick Chins följa med och gå fot. Det va spännande och mycket att kolla på, spaniels på bägge sidor som jagade men hon skötte sig ganska bra tycker jag.

Eftersom att Essie visst inte ska jaga förrän hon är ett år säger dem som kan så tränar vi viktiga saker sålänge, tex att apportera bästa bollen.
Gullisar, Lemon Aguzannis och Storvästens Essie

På lördag eftermiddag så var det träning hos Line Up i Koholma. Trevlig och nyttig träning med bra övningar och det är så kul att komma iväg och bara träna hund utan att behöva tänka på hur man ska lägga upp det osv.
Söndagen var planerad med fasanjakt men då det var många hjälpare på plats så jag hoppade över och spenderade lite tid tillsammans med Lemon och de andra istället.

Har tyvärr missat den bästa valptiden och han är ju redan stor!
Fick sällskap av Kalle och duktiga Roy (Nettlefields Osprey) på söndagsträningen.

Hem en runda och på tisdagen så var det fasanjakt igen. Clyde var med något och han skötte sig ok, tycker att han jagade lite för mycket med sig själv så det ska vi lägga lite fokus på nu. Hoppade över lunchen och kom hem i tid och hann med träning av några fler och promenad innan mörkret, alldeles underbart.
Jobb i onsdags innan vi bilade söderut igen. Walter fick bli hemma och motionera min far då hundarna skulle spenderat lite tid i hundgårdar i helgen och Walter mest blir superstressad av det och skäller på allt och alla, tycker inte det är helt ok för varken honom eller de andra. Hade så väldigt gärna velat kastrera honom för att se om han kan bli bättre, då många av hans tråkigheter och stress hänger ihop med löpen. Men uppfödaren m rätt till valpkullar håller tyvärr inte med om att det är en bra ide. Blir så ledsen och frustrerad då jag verkligen tror att han skulle må så mycket bättre av det och jag har så svårt att förstå varför han skulle vara en bra individ att använda i avel bara för att det är viktiga linjer. Känns så märkligt för mig att använda en hund med lite för många dåliga egenskaper bara för att. För mig är Walter inte bara någon jag vill lämna iväg hur som helst, vissa hundar fastnar man bara mer eller mindre för och Walter har jag älskat från första stund och jag önskar inget mer än att vi ska få det att funka. Lite besviken att han inte fick hamna hos Polisen då jag tror att han hade blivit lycklig där, men hoppas så väldans mycket att kastrering kan bli ett alternativ vi kan prova så att han kan funka nästa höst då han ju efter två år är ganska vältränad och jag inte vill lämna iväg honom bara för att, trots att han är och alltid har varit ett stök så är han min älskade Walter, vill heller särskilt inte lämna iväg honom när det inte känns som att hans tråkiga sidor tas på allvar utan mest läggs på mig och att jag har gjort fel, vilket jag såklart säkert har, men det är svårt att hålla hans värld fri från löptikar och andra hanhundar. Bonnie är pågång att börja löpa när som helst och det märks tyvärr på Walter. Men snart lugnar det sig då det dröjer några månader till nästa löp och jag ser väldigt mycket fram emot vår med träning med allihopa mot årens mål!

Jag har vetat ett tag, men nu är det officiellt att Yrsa blev årets Jaktflat! Så himla roligt!

Sista helgen med fasaner och det både tråkigt samtidigt som jag just nu faktiskt är lite trött. Har varit iväg så mycket som jag har haft möjlighet i höst och det är jag glad över.
Kalle bjöd in till jakt i torsdag och det vart en bra dag och Bonnie gick sådär gåshudsbra hela dagen. Helt lyrisk över det och vilken känsla det är när man går i med/sidvind och hunden jobbar helt själv och går sådär fläckfritt och med ett sök helt efter skolboken. Där och då känner man att alla timmar med träning är så värt det!

Igår fick jag följa med Kalle och apportera fasaner. Det är väldans roligt att stå bakom någon som är så grymt bra på att skjuta. Önskar att jag vore hälften så bra. Jag hade bara Ivy med och hon fick några väldigt bra erfarenheter!

Ivy, Bez-Ami’s What A Sensation

Vi skulle varit längre söderut idag på tackjakt men den vart tyvärr inställd pga. utbrott av fågelinfluensa i närheten. Synd då jag såg väldigt mycket fram emot dagens jakt! Men såklart helt förståeligt.
Kalle åkte iväg på klövviltsjakt och det kanske kunde varit kul, men det var oxå ganska kallt idag så jag tackade nej till att göra honom sällskap. Hundarna och jag har tagit det långsamt, hunnit jobba lite ifrån soffan och nu ska jag snart ut och träna några stycken innan underbara solen försvinner.

Snart kommer vårens prov upp på SSRK prov och jag håller tummarna för att de kommer gå att genomföra. Ser fram emot att göra en plan för hundarnas vår!
I höstas så hade vi ett B-prov NKL för retrievers i närheten av hemma och planen i år är att det ska bli ett ÖKL prov ungefär vid samma tid istället. Jag hoppas att ni alla som oxå är ute och startar på prov hjälper till att antingen arrangera eller ställer upp och är funkisar, det krävs ju för att man själv ska kunna starta!

Spanielverksamheten i Småland kommer förhoppningsvis ta rejäl fart i år och jag vet att spanielansvarige Eva har planer på både vattenprov och A- & B-prov! Så himla, himla roligt.
Hoppas att fler inser att man faktiskt behöver en underbart glad spaniel i sitt liv!
https://www.ssrksmaland.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.