December

1 december och jag börjar redan få lite ångest över att jaktsäsongen snart är över. Fortfarande är det minst en jakt varje vecka tills dess, men det har minskat betydligt. Hundträningen har fått stå lite åt sidan det senaste och jag har mest försökt hinna med lite träning med spanielerna vid tillfälle.
I förra veckan åkte jag söderut på torsdagen och eftermiddagen spenderades tillsammans med Kalle och Simon, mycket trevligt och jag är så tacksam över att jag och B fick hänga på!

King (Havredalens Dough) och Bonnie (Centennial’s Boa Constrictor

Det va fina King som röntgades för någon vecka sen med trevligt resultat!
ED ua och HD grad A!

I fredags va det fasaner och lite änder på schemat. Bonnie fick hjälpa till att putta fasaner och Yrsa och Ivy fick apportera änder. Ivy har blivit en fena på att hitta änder i vattnet och i vassen, jag har ingen aning om vart men änder tycker hon är kul att leta efter!

gulle Bonnie! (Centennial’s Boa Constrictor)
Fick träffa söta Kvick i fredags! (Centennial’s Harrier)

I lördags va det fasanjakt och Bonnie gick helt katastrof! Så är det väl ibland men man blir lite uppgiven varje gång. Det är svårt när fasanerna springer framför.
I söndags var det absolut ingenting planerat, ganska skönt och jag hann inte med mer än att äta frukost och dricka kaffe i soffan på hela förmiddagen.

Essie tycker att soffhäng är ok (Storvästens Essie)

Chins har börjat löpa, Bonnie är nog snart på gång. Helst av allt skulle jag vilja att fina Fyran kan börja löpa så att vi hinner åka och hälsa på Il Sano’s Camaro innan hon blir för gammal. Även fast jag inte riktigt tror på det funkar, så ska Fyran få komma hit några dagar och så hoppas vi på att löpen kan smitta lite.

Idag fanns det lite tid och energi till träning! Ivy behöver massor med självförtroende och rakare linjer än vad hon har nu så tre stående vita dummysar och Yrsa fick två på snedden genom ett staket, inte felfritt men bra träning med de båda.

Istället för en värmeväst kan man ha en terrier innanför jackan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.