Söndag i sängläge

Några dagar med jakt i veckan, lite extra träning med Bonnie och halvdag hos veterinären i torsdags. Höft- och armbågsröntgen på en spanielhane som jag tycker är lite intressant och sedan en veterinärbesiktning för Poppel som nu flyttat lite längre norrut till ett toppenbra hem.
I fredags va det jakt, det blev tyvärr en ganska kort jaktdag för min del då jag fått så horribelt ont i ryggen. Det funkade ok någon timme men sedan blev det soffläge större delen av eftermiddagen. Lite träning m spanielerna innan det blev mörkt.
Vaknade tack och lov med lite mindre ryggont på lördagen och tur var väl det! I kalendern var det spaniel SM planerat.

Startnummer 18.. kanske inte helt vad man önskar och det va lite fart under benen på lilla Bonnie, jobbade fint tycker jag. Hon gick väl på gränsen till för stort någon gång men det kan ju ibland behövas om de ska få upp någon fågel. Efter en stunds jobb så stötte hon en fasantupp som gick iväg snett fram och sköts på andra sidan som hon tyvärr inte kunde markera. Promenad dit och den hade landat på andra sidan om en remsa m rörflen, i skogskanten. Kände när jag skickade att hon inte alls va på väg dit jag pekade. Det blev pannkaka och Bonnie va inte ens i närheten av området och hon va HELT förrvirrad. Koppel på och man blir ju såklart lite bitter och besviken en stund. Nu för tiden brukar det gå ganska fort för mig att komma på varför hunden gör som den gör i vissa situationer. Skäms på mig som faktiskt aldrig tränat att skicka IN eller igenom rörflen utifrån plattmark. Jag har alltid bara skickat inifrån och UT. Det är hon ofta väldigt säker på och jag förstod ganska snabbt varför hon var så himla låst på gräsmarken. Det ska vi såklart träna vidare på. Många erfarenheter rikare och en väldigt trevlig dag tillsammans m likasinnade! Stjärnor till alla inblandade för ett toppenbra arrangerat SM! Och såklart ett stort stort grattis till alla placerade!

Pia Sjöstam m Bonnies syster Centennial’s Whip Snake blev 4 placerad!

Det va vårat sista planerade prov för denna säsongen, ev att det blir något mer om det kommer upp något. Men just nu är det ganska skönt att inte ha något mer planerat.
Idag skulle vi varit på jakt men ryggen är idag ännu sämre än i fredags och det blev lite soffläge innan jag bilade hemåt, lyckades baxa mig ur bilen efter två timmars sittande och nu är jag sängliggandes. Hoppas på snabb bättring.. jag menar vem har tid att ligga still nu, mitt i bästaste jaktsäsongen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.