1a Maj

Sist jag skrev här, 7e februari, var jag lyckligt ovetandes om hur världen skulle se ut nu tre månader senare. Jag höll då på att klura ut en plan för Walter under året. Jag vet att jag höll på med en plan för alla hundarna då, vilka prov och tävlingar vi skulle åka på under året. Det blev inget med det.

Walter, Lustans I Will Rock You

Det har varit fullt upp, som alltid sen senaste inlägget. Lite mindre hundträning och prov än vad det vanligtvis hade varit vid samma tid på året. Jag har jobbat desto mer och pluggat endel.

I mitten på mars hämtade jag en liten goldenvalp vid namn Chins, Yesrieve’s All You Need Is Love. Hon är en helt fantastiskt liten individ. Så väldigt intensiv och explosiv men samtidigt något sjukt lyhörd. Tror att det kan bli bra, väldigt bra om jag kan hantera henne rätt.
När min syster fick höra vad fröken skulle heta så sa hon “Man kan ju följa ditt liv genom namnet på dina hundar”. Det stämmer nog lite. Nu för tiden hänger jag ganska mycket på gymmet, därav namnet Chins.

Chins, Yesrieve’s All You Need Is Love

Efter kennelhostan i januari och vila för hundarnas del håller vi på att bygga upp muskler och kondition. Längtar tills badsäsongen drar igång på riktigt och vi kan använda världens finaste sjö för simträning.

Walters vattenträning är påbörjad.
Clyde, Breckmarsh Hark

Valpar planeras i sommar

I höstas försökte vi ju para Fyran och Ezzet, men hon hade ett mycket märkligt löp. Hon kom liksom aldrig in i höglöp. Jag har ju mina hundar tillsammans till någon dag innan höglöp och tills jag är säker på att de är klara. Walter och Fyran var tillsammans och han visade inget särskilt intresse, sedan var hon ensam i en dag innan vi åkte och besökte Ezzet. Hon var där i en vecka och det blev aldrig någonting. Men det fanns väl en mening med det antar jag.

Under en familjemiddag upptäckte vi att hon äntligen börjat löpa!

Denna gången var det inget konstigt löp och de fick till två bra parningar så nu är det bara en evigt lång väntan till ultraljud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.