En lugnare december

En ganska grå och ändå kall december även fast minusgraderna har lyst med sin frånvaro.
Träningssuget har varit som bortblåst, av olika anledningar.


Min fina Ivy har på något sätt ont i ryggen, håller på att ta reda på vad det är som gör så ont och jag hoppas verkligen att vi kan hitta orsaken och fixa det. Vad man blir hjärtekrossad när ens hundar inte mår bra och vad man blir så förtvivlat ledsen när man i efterhand inser att hunden under en längre period försökt visa att det är något som är fel men att man inte förstått det.

Det har blivit några få men väldigt trevliga jakter i december och ärligt talat så är jag inte särskilt sugen på det just nu. Man tappar lite suget när man ändå, står här med bara Yrsa. Hon är inte så bara iofs, still going strong. Men hon är heller inte särskilt ung längre och orkar väl egentligen inte hur mycket som helst. Wicki har ju flyttat till en toppenbra familj och kommer att få ett fantastiskt hem där.


Bonnie gick lite banans på slutet och jag skyller på löpet. haha det är fantastiskt att man kan lägga till den till “The book of excuses”. Men jag tror att hon nu i samband med löp, mår väl av lite vila. Jag måste påminna mig själv om att hon ju faktiskt inte är särskilt gammal och har haft en väldigt händelserik höst. Inför nyår förra året satte jag några mål med hundarna. Alla målen med Bonnie blev uppnådda och det är jag så så nöjd över. Ska försöka få ihop något inlägg med liten sammanfattning över året.

Walter har oxå fått vila och vi höll på lite med att “du ska bara plocka en tennisboll även fast det finns fler” innan vilan och den poletten verkar ha trillat ner ganska bra under vilotiden. Just nu pysseltränar vi lite inne. (jag är en sån som gillar 27 grader och sol och ogillar denna säsongen)
Han och jag har alltid jobbat endel på avlämningarna och jag tycker de har varit ganska bra.. fram till flatmästerskapet. Efter första stationen var de som bortblåsta! Tråkigt tycker jag då han gjorde väldigt bra arbete annars. Men då fick jag en liten wakeup om att de ju annars egentligen inte alls har varit bra utan att jag nog mest har liksom, försökt glida förbi problemet! Har hållt på och traggla hela hösten och det blir inte bättre… man måste ju oxå hålla på en tid, men nu känner jag väl att efter 1,5 år så måste jag inse att det inte funkar och prova något nytt. Så nu är det Basic basic basic inne i köket ett tag innan vi ökar svårighetsgraden och jag hoppas att det till våren, är helt löst så vi kan hitta på andra roliga grejer.
Vi övar samtidigt lite på att stå, det är inte min grej och vi har endel kvar att lära där. Men det går framåt!

Walter


OCH!!! inte ska jag glömma att jag numera är färdig hundmassör!
Go känsla och jag hoppas att det kommer bli endel masserande framöver. Stunder med hundar som helt klart ger energi!

__________________________________________________________

Lite bilder ifrån december!

Älskade Yrsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.