Oktober

Oktober har gått i en väldig fart. Det har varit några jakter, framförallt m spaniel. Men nån dag har även retrievrarna fått lite egentid.

12 oktober bilade jag och Anette till Bornholm för start på B-prov den 13e. Både Wicki och Yrsa startade i ÖKL. Wicki gjorde det fint och fick ett 1a pris. Yrsa gjorde det oxå väldigt fint och i en väldans fart. Men alltid ska det vara nåt, varför inte prova byta vilt på söket vid 7,5 års ålder? I Danmark kunde man tydligen få ett 2a pris för det. Men det kändes lite tråkigt faktiskt när det va såååå nära, som det har varit så många gånger förr. Nåja, det är så det är med prov. Hade en trevlig resa med härligt sällskap!

I helgen tog jag en road trip med hela laget till Sundsvall. Det blev en ganska bra resa. Målet var att få pris med de tre jag startade, och så blev det!
Jag hade väl på känn att det skulle bli sådant pris till lilla W då hon ju tycker det är sådär roligt att hämta tygpåsar. Markeringarna och dirigeringarna gick fint. Men söket är inte riktigt hennes grej, jag har väl tränat det för dåligt. Men det är också väldigt tråkigt att träna sök m en hund som promenerar med dummysar. Hon har inte riktigt något bra sök på jakterna heller, hon gillar att stöta änder, men att skickas ut på sök för att leta och leta självständigt det gillar hon inte. Annat är det med Yrsa.. inte en chans att jag ska tro att jag har nåt att säga till om, hon fixar det bäst själv. MEN till helgens pris..

Ivy startade i NKL och gjorde det SÅ bra! ett 1a pris och dagens bästa hund! Om inte om fanns, hade det blivit ett Hp. Men ibland kan det faktiskt finnas spöken i skogen. Men hon var så följsam provet igenom och gjorde ett väldigt effektivt sök. Markeringarna löste hon fint. Vi ska öva lite på sneda ingångar på vatten innan det blir vinter.

Yrsa startade i ÖKL och äntligen, ÄNTLIGEN fick hon det 1a pris som jag så väl tycker att hon förtjänar! Hon är absolut inte perfekt, men jag tycker att hon för det mesta har de egenskaper vi kikar efter.
Endel pris är för mig mer värda liksom oavsett klass, det här var ett sånt, som jag förmodligen aldrig kommer glömma. Hoppas att hon håller sig pigg nästa år så vi kan fortsätta!

Wicki startade i EKL, dummy. Hon gjorde det bra men blev alldeles för ineffektiv på söket. Då får man en 3a. Men jag är så nöjd! Målet var ju pris på allihopa och en 3a i EKL är faktiskt en 3a i EKL! Min första EKL start och det blir förhoppningsvis många till! För Wickis del blir det förmodligen endast på vilt framöver.

Det var en lång, men ganska enkel resa hem igår! Så väldigt skönt att alla många timmar med träning har gett lite resultat. För ibland undrar jag om jag är riktigt frisk när jag håller på, håller på och håller på att träna hund efter hund efter hund.

Leave a Reply

Your email address will not be published.