1, 2, 3 och 0

Har på några dagar hunnit med 4 B-provsstarter.

Hade nog den sämsta uppladdningen någonsin (3 dagars sängliggande i feber och sedan världens förkylning på den)

I lördags startade jag 2x ÖKL. Var helt slut, ännu inte helt fri från febern.

Lilla W gjorde ett bra arbete men missade ena landmarkeringen och det blev väldigt omständigt och fick ett 2a pris.

Yrsa gjorde en bra markering, när jag skickade henne på den andra bestämde hon sig för att dra in i söket (vinden låg på därifrån) och gick HELT ur hand. Så det blev inte mer för flatten, 0a såklart.

I tisdags var det B-prov NKL för Fyran!

Det blev lite dumt här, för när jag anmälde henne tänkte jag att jag skulle ha två veckor på mig efter Tysklandsresan för att träna, så blev det såklart inte. Fyran kom hem för en vecka sen, samtidigt som jag såklart var sängliggandes och endast orkade med att rasta hundar. I måndags la jag ut ett litet sök och en dirigering på vatten för att kolla läget. Hon gjorde det bra!

På provet så tycker jag att hon var ok följsam, första landmarkeringen missade hon helt, men hon såg en människa och anade väl att den skulle vara där någonstans. In kom den och sedan var det dags för söket, de första fem gjorde hon bra. Sen hade jag inte en aning om var den sista kunde ligga och skickade ju hunden dit jag antog att de var. Fyran hittade ju inga där och gjorde nog sitt största sök någonsin (hehe så roligt med tanke på att hon tidigare knappt har sökt tillräckligt stort) Så tillslut hade hon nog varit i HELA skogen, förutom i vindgatan på den sista såklart. Synd, men så är det. Hon gjorde verkligen sitt bästa och var sedan helt slut. Energin var inte riktigt kvar och det blev krångligt när hon skulle upp ur vattnet på första vattenmarkeringen, hon tänkte nog helt enkelt att hon kunde bli ståendes där. Andra vattenmarkeringen gjorde hon bra och den sista landmarkeringen tyckte jag att hon markerade, men hon hamnade fel och fick leta en stund innan den kom in.

Så med tanke på Fyran och våran story så är jag mycket mycket nöjd. De delarna där vi har haft stora brister funkade. Sedan får vi träna vidare på resten.

Fina Fyran

Fick mat och husrum hos Marie Storm, skönt att slippa köra fram o tillbaka till Boxholm.

Igår var det ÖKL för lilla W.

Det finns såklart mycket som kan bli bättre, men hon jobbade på sitt bästa och det räckte till ett 1a pris.

Bra dagar med trevliga människor. Nu blir det fortsatt träning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.