15 mars

Om man får någonting gjort nu? Nä, jag fastnar mest bredvid valplådan och kollar på världens gulligaste puppisar. Det blev två tikar och en hane och just nu så funderar jag över vad de ska heta. Tanken är att namnen ska börja på A.

Ivy, Yrsa och Walter

Det har såklart blivit lite träning med resten av laget. Ivy, Walter och Yrsa fick samträning häromdagen. Walter skötte sig bra, nästan mer stadig vid apportkastaren än de andra två. Sköt ut lite apporter. Walter vändes bakåt och skickades på linjer som vi lagt ut istället. Yrsa och Ivy fick hämta skottapporter.

Chins

Chins och jag har övat på lite närsök, det går inte superbra just nu. Så nu är planen att vi kör närsök med godis ett tag bara.

Clyde

Clyde har spanieltränat lite och vi jobbar även på “back”. I veckan blir det fokus på “back” och närsök med godis.

Fina Lemon!

Gulliga Lemon har börjat bli stor och han är allt mer busig på promenader. Vi har tränat lite fot i veckan och han håller på att byta tänder så för hans del blir det oxå närsök med godis. 15 minuters fotgående några dagar i veckan är även på hans schema. Fick rekordsnabbt tillbaka hans stamtavla efter importansökan och han är numera registrerad i Sverige!

Lemons stamtavla
Söndag med Jaktlydnad

Igår va det heldag med hundträning.
Unghundsgrupp kl 10 där Chins fick hänga på.
Jaktlydnad kl 11.15 där Yrsa fick vara med (man glömmer visst hur man går fot och sitter still när man blir gammal)
Öppen träning kl 13 där Ivy fick vara med. Hon va glad och sprallig, kul!

Det vart en tennisboll kvar efter träningen så kvällspromenad med laget fick bli med uppdrag att hitta boll. Promenerade dit den ungefär borde vara, visslade närsök och tillomed Essie (terriern som aldrig hört närsökssignal letade sitt allra bästa!), hon undrade väl såklart vad alla andra letade så intensivt efter. Bollen hittades av Yrsa.

King och Bonnie

Bonnie har vilat från träning ett tag, hon gick så väldigt många dagar under jaktsäsongen och gjorde det otroligt bra! Så himla nöjd med henne och hur hon har gått, gillar att hon så väldigt gärna vill jobba tillsammans med mig. Vi har gått prov och hon har även under säsongen fått putta fasaner på de större jakterna. Hon är en sånär once-in-a-lifetime hund!
Jag har länge väntat på löp på henne, nu är det här och jag funderar och funderar. Har några dagar till på mig att fundera över hur jag ska göra innan höglöpet är här.

B med sommarfrisyr

Leave a Reply

Your email address will not be published.