8 mars

Sist jag skrev så hade vi lite vårkänslor. Men så enkelt blev det inte vår och nu är det kallt och lite, lite snö här igen. När man kikar på SMHI så är det några dagar till utan snö innan det kommer desto mer i helgen. Jag som hade gjort mina dummysar redo för dirigeringsträning med vår och gräs genom att sätta dit vit tejp. Det verkar som att vi får göra dem redo för vinter igen.
Veckan som gått har varit långsam och vi går mest och väntar på att valparna ska komma. Ligger med handen på Fyrans mage ibland och blir bara helt lycklig av att känna de små röra sig där inne.

Det har inte blivit så många bilder i veckan, men desto fler filmer. Tycker det är roligt att filma de fyrbenta och att sedan kunna kolla tillbaka på hur det har varit.

Walter har övat på att hoppa staket.

Det här området är nu ganska känt, men träningen här ligger inte i att gå på raka dolda linjer utan det handlar om att kommer det ett hinder på vägen, så fortsätter man över istället för att springa runt.
Jag hade från början skickat från ca 50 meter. Han hoppade bra på vägen ut men på hemvägen glömde han bort hur han hoppar. Jag gick närmre, hjälpte honom över och sedan kastade jag en som han, som ni ser på filmen, fick hämta innan jag kastade tillbaka en och gick tillbaka och skickade om. Då kom han även ihåg hur man hoppar hemåt.

Terrier på inkallning

Essie får träna ganska mycket på inkallning och får alltid en godis när hon kommer. Jag slösar inte på min inkallning och jag visslar aldrig på henne om jag inte har lite godis som belöning. Mina andra hundar gillar muntligt beröm och klapp och gos, men Essie hade nog tillslut valt annat före inkallning om det va det enda som erbjöds. Hon är väldigt glad och social, men världen är mer intressant än att gosa med sin människa så än så länge, finns det alltid godis när man blir visslad på.

Essie, Storvästens Essie

Även Essie övar på att gå fot. Vi sätter snöre på fröken och går en liten promenad, väldigt pinsamt om man frågar Essie, men hon börjar finna sig i att hålla sig vid sidan. Vid något tillfälle i veckan har hon även fått gå fot när vi varit ute på promenad med resten av laget, det passar inte henne alls om vi frågar henne. Men så är det. Lemon är betydligt enklare där och han gillar att få gå vid sidan.

Förmiddagskaffe tillsammans med Fyran
Hur störig hon än må vara så är det omöjligt att inte älska den här spralliga, busiga, glada och gosiga Essie!

Igår så var syster hemma i byn och vi passade på att träna lite koppelgående med hennes gulliga hundar.

Ronja & Lovis

Ronja är äldst i laget och hon va med på lite jaktlydnadsträningar för några år sedan. Även fast Fanney där emellan glömt bort det lite, så gick det ganska snabbt att påminna Ronja om hur man skulle gå i koppel.
Lovis är runt året och var med på sin första Jaktlydnadsträning för någon vecka sedan. Alla borde, oavsett ras, oavsett ålder, hänga på lite jaktlydnadsträningar med sina hundar. Det finns nästan lite överallt och man måste inte ha en spaniel eller retriever för att lära sin hund att följa sin människa istället för tvärt om och öva på inkallning, sitt stanna kvar osv. tillsammans bland andra hundar.

Efteråt fick jag lite hjälp av syster som agerade lite störning när jag tränade Walter & Ivy. Först ut va Walter och hans hjärnkontor försvinner helt när det kommer någon annan med. Den här linjen över staketet, som vi gjort så många gånger om, va helt bortglömd när det stod en människa på vägen. Tillslut så kom han på vad “ut” betyder och kom iväg och hittade dummy. Eftersom att vi fått gå mycket närmre och förbi min syster så backade vi tillbaka så att han fick springa förbi henne på vägen ut. Jag hade med detta i min plan när jag la ut och kastade ut tre dummysar när jag tränade fot med Chins ifall jag skulle behöva göra om.

Sedan va det Ivys tur. Hon fick en störningsmarkering och sedan skulle hon förbi min syster och vidare ut. Fick skicka om henne en gång men annars så löste hon det fint. Även hon blev lite störd av att det stod en människa på vägen. Man vet liksom inte om de har tänkt att kasta en markering eller inte.

Äntligen måndag igen! Gillar helg, men gillar oxå måndagar. Har jobbat någon timme på morgonen och nu blir det kloklippning innan telefonmöte och sedan morgonpromenad med laget. Sedan blandas dagen med jobb och hundträning. Så lyxigt att kunna göra båda delarna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.