februari

Sist jag skrev va i lördags och jag var på väg ut för att träna några hundar.
Ivy och jag håller på att träna ut & höger, vänster, back. Jag ställer ut lite dummysar med någon annan hund, för det mesta brukar det va Chins som följer med på det uppdraget. Chins och jag tränar på att gå fot och just nu håller vi på med närsök. Jag sätter henne, lägger ut en liten dummy som hon ser, lämnar henne och blåser stopp och sedan närsök. Det är lite svårt ibland tycker hon och hon blir lite förvirrad, man kan riktigt se hur hjärnkontoret arbetar. Det gör vi kanske en eller fem gånger och sedan är det mest fot.
Ivy fick två ganska långa linjer, på snedd över en stenmur. Hon har nu en väldig fart och när hon väl kommer iväg så stänger hon av öronen. Vilket alltså kan resultera i att hon springer där 150 meter ut, utan öron, på fel plats. Nåja, man kan inte få allt på en gång. Linjerna blir rakare, längre och bättre och det går på rätt håll! När vi går tillbaka från träning gör vi någon höger, vänster och back. Vi håller på att hjärntvätta henne lite på det.

I söndags var det tackjakt. Väldigt bra dag tillsammans med goa människor. Mitt skytte var bättre än vad det har varit och det är himla roligt när det bara flyter!

Det är himla behagligt att stå och skjuta när man har en stadig hund vid sidan. Hon sitter absolut inte alltid helt still, men hon knallar inte.
sista fasanjakten för denna säsongen

Efter tackjakten gick vi lite med spaniel. Bonnie gick helt bananas och jag höll på att få hjärnblödning. Dåligt sätt att avsluta fasansäsongen på tycker jag. Och bara här strax ovan, nämnde jag ju hur stadig och behaglig Ivy va att ha vid sidan.. Den sist skjutna fasanen som vi hittade när vi gick med våra spanieler var det många som va spekulanter på att apportera, även Ivy. Nåja, hon är inte världens snabbaste på att knalla så hon fick iallafall ingen succé på den. Bonnie var iallafall stadig där.

Sällskap vid datorjobb

Måndag och redan februari. Det är helt galet vad tiden går fort. Datorjobb på förmiddagen och sedan så bestämde jag mig för att träna lite hundar där nere innan jag åkte hemåt, norrut mot betydligt mer snö. Jag är inte så väldigt glad i snö. Jag ogillar det faktiskt väldigt mycket. Planen va att jag skulle varit hemma den kommande helgen, men tanken slog mig att det säkert är mindre snö söderut så nu har jag planerat om och vi spenderar helgen i Skåne istället för på hemmaplan.

Träningen med Ivy har ju gått bra och framåt så i söndags bestämde jag mig för att göra det lite klurigt. Ivy ogillar sticksigt, så en av tre linjer blev genom ett liten område med slån.. Det händer iallafall mig vid tillfällen på jakter att hunden ska igenom och eller leta i sticksiga områden. Vi fick göra om några gånger innan vi fick till det rätt. Den avslutande linjen gick på snedd över en stenmur utan något sticksigt och den gjorde hon alldeles utmärkt.

mer hanterbar snömängd än 2 dm på hemmaplan.

Imorgon är det torsdag och ultraljud för Fyran. Hoppas, hoppas, hoppas att det är några små där i!

Leave a Reply

Your email address will not be published.