Januari

En gång i veckan är det kloklippning på schemat.

Egentligen är det måndagar som är kloklippardag här hemma, ibland blir det lite ändring på schemat så att det blir någon dag senare. Men alltid en dag i veckan. Brukar samtidigt klippa päls runt och i tassarna, öron och halsklippning på de som behöver. Labrador var betydligt mer lättskött, men samtidigt gillar jag pälsvården lite ibland (sålänge de inte rullar sig i äckliga saker eller blir fulla med kardborrar osv).

I onsdags kväll så åkte jag söderut och parade Fyran en gång till med Lime. I torsdags bilade jag norrut och lämnade tillbaka Camaro och även Fyran på hemvägen. Camaro har skött sig fint och är en supertrevlig hund, men tyvärr fick han och Fyran aldrig till någon parning.

I lördags åkte jag söderut och var med på Öppen träning hos Line Up. Supertrevligt och bra träning. Velade om jag skulle ta Ivy eller Yrsa och bestämde mig till slut för att Yrsa skulle få vara med. Hon tyckte det va roligt och man kan tänka att hon efter snart 9 år borde lärt sig något, bl.a. stoppsignal, häråtsignal osv. Men nej, hon beter sig samma som när hon va 4år.
Men jag behövde åka iväg för min egen skull, få en upplagd träning och bara ha roligt. Med Yrsa har jag inte helt samma krav som med Ivy och det var kul att bara träna lite hund.

Tänkte jag skulle åka till ett mindre snöigt skåne, men tji fick jag.

På kvällen så var jag och Cajsa hos Mathilda och åt middag. Så himla gott och så mysigt!

Bra sällskap på fasanjakt
Ivy har fått en väldans massa päls.
Cajsas Humle börjar bli stor.
Clyde tränas och tränas

I söndags var det fasanjakt och det var ganska många hjälpare på plats. Hade inte tänkt att gå med spaniel men Bonnie fick hjälpa till att flytta lite fasaner och sedan var det bara Ivy. Yrsa fick stanna i bilen då det var så himla mycket folk, hon är ju mest där jag inte är och vet själv hur irriterande det kan vara när det är en hund på fel plats i tid och otid. Sista drevet fick Ivy till väldigt bra träning. Hade sällskap vid sidan och fick tillfälle att träna lite vändningar och även “nej, inte den, du ska gå ditåt istället”. Det är något jag tänker att jag ska lägga krut på mycket i framtiden, vändningar. Hon har blivit ganska lös vid sidan, antagligen för att jag har gått mycket med spaniel och hon bara har fått hänga med utan att jag lagt så mycket energi på henne. Det är frustrerande när hunden inte alltid fokuserar på rätt fågel, så mer träning behövs där.

Jakten vart klar ganska tidigt så det blev lite träning med Clyde, Chins och Ivy efteråt.

Åkte hem tidigt i måndags morse och halva veckan har gått rekordfort. Ikväll så åker jag söderut igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.