September

Fyran började löpa när jag var iväg och bestämde mig för att para henne med Sofie Helins fina Ezzet så vi bilade till Ljungby för ögonlysning, Ua. Sen blev det tyvärr aldrig någon parning även fast Fyran och Ezzet spenderade många dagar tillsammans. Det kanske fanns någon plan med det, men vi kommer prova nästa gång igen och jag hoppas massor på att det kan bli några Fyran & Ezzet valpar.

Walter röntgades med resultatet A och Ua. Skönt!
Han tränas annars lite sådär mycket just nu. Ibland har man ju bara inte energi till så mycket. Walter är himla go, men man behöver ha endel energi när han ska tränas.
Vi la ut ett sök med tennisbollar tillsammans för inte så längesen i lite klurig terräng. 8 st plockade han in fint, med bra näsa, fart och glädje. Den sista hjälptes vi åt med att hitta. Han är så himla rolig att träna med.
Igår fick han lite träning efter en heldag i bilen. Vi pysseltränade lite, ibland undrar jag varför vissa saker ska vara så besvärligt att lära sig, typ att man absolut inte under några omständigheter kommer få hämta något om man sätter sig framför mig istället för vid sidan. Vissa saker lär han sig otroligt otroligt fort, andra saker verkar ta år att lära honom.. Men “back” börjar fungera fint. Än så länge i öppen terräng och ganska enkelt. Men han ger sig iväg med bra fart och glädje och verkar vara ganska säker på vad jag förväntar mig att han ska göra.

Endel kvällar har spenderats på träning både själv och med andra och jag har tagit mig lite tid till att åka på några jakter med spanieln.
Ivy har fått följa med lite, rapphönsjakterna fungerar hon fint. Hon går mest fot då. Men hon fixar inte riktigt att stå still under fasandrev.. klurar lite på vad vi ska göra åt det. Hon sitter, men hon piper och det fungerar ju inte. Kanske för att jag när jag slutade röka, inte tränade på att stå till. Fortsättning följer på det här..

Fina Fyran startade på B-prov NKL sista helgen och fick till ett 1a pris. Så jätteroligt och jag är så glad över min fina bruna. Som planen är just nu, blir det nog inga mer prov för våran del. Inte för att jag inte tror att hon kan komma längre, för det kan hon absolut, men även fast jag hade velat så finns det inte tillräckligt med tid på dygnet och Fyran behöver lite mer egentid än vad jag kan ge, så vi får se hur framtiden ser ut.

Finaste Fyran

Jag och Fyran tog lite ensamtid och åkte till Målilla dagen efter provet och hejjade på lillasyster som tävlade i plöjning och kom tvåa! Hon var så duktig! (min syster alltså)

Leave a Reply

Your email address will not be published.